Yayınlanma Tarihi: 15 Şubat 2017 Çarşamba

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerimize Önemli Duyuru

Üniversitemiz kütüphanesinde yer alan pek çok elektronik kaynaktan birisi olan ve başta intihal olmak üzere akademik etik ihlaller konusunda önemli bir veri tabanı hizmeti sunan URKUND yazılımı, iThenticate ile birlikte uzunca bir süredir akademisyenlerimizin hizmetine sunulmuştur. 

Bilimsel her türlü çalışmanın, ödev, seminer ve tezlerin kontrol edilerek, akademik intihallerin engellenmesini ve varsa tespit edilmesini sağlayan bu veri tabanlarından URKUND, tüm lisansüstü öğrencilerimizin de (yüksek lisans ve doktora) kullanımına açılmıştır. 

Söz konusu bu servisi kullanmak isteyen öğrencilerimizin Üniversitemizce kendilerine verilmiş “@hitit.edu.tr” uzantılı e-posta adresi ile Fen-Edebiyat Fakültesi kampüsünde bulunan Üniversite Kütüphanemize şahsen  başvurmaları halinde,  URKUND sistemine hesap kayıtları açılarak kullanımları aktive edilecektir. 

Üniversitemiz kütüphanelerinden hizmete sunulmuş olan veri tabanlarına (http://kutuphane.hitit.edu.tr/tr-tr/Icerik/online-veritabanlari) adresinden ulaşılabilmektedir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube