Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2017 Çarşamba

HİTİTSEM’de Kişisel Gelişim Sertifika ve Eğitim Programları Başlıyor


Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HİTİTSEM) tarafından son zamanlarda oldukça talep gören konulardan birisi olan kişisel gelişime yönelik sertifika ve eğitim programları düzenlenecektir. Açılması planlanan programlar halen dört adet sertifika ve üç adet eğitim programından oluşmaktadır. Sertifika programları kapsamında;

Yaşam Koçluğu Sertifika Programı 

Bilinçaltı Uzmanlığı Sertifika Programı

NLP Uzmanlığı Sertifika Programı

Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı yer almaktadır. 

Eğitim programları kapsamında ise;

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi

NLP İlkeleri ile Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi 

Zihin Haritaları Eğitimi yer almaktadır. 

5 Ağustos tarihi itibariyle HİTİTSEM binasında başlayacak sertifika ve eğitim programları için ayrıntılı bilgiye HİTİTSEM sayfasından ulaşılabilir. Halkımızdan gelecek talepler doğrultusunda sertifika ve eğitim programlarına yenilerinin eklenmesi planlanmaktadır. Açılacak programların amaçları aşağıdaki gibidir;

Sertifika Programları;

Yaşam Koçluğu Sertifika Programı: Yaşam Koçluğu Sertifika Programıyla birlikte kişisel gelişim sektörüne profesyonelce bir giriş yapabilir, yaşamınızın kontrolünü elinize alıp iş, aile, sosyal yaşantınızda denge kurabilir, hedeflerinizi gerçekleştirebilir, danışanlarınızın hayatında fark yaratarak arzu ettikleri değişim ve dönüşüm sürecine rehberlik edebilirsiniz. Bir kavramda uzmanlaşmaktan ziyade, bütünsel bilgi ve beceriye sahip olmak istiyorsanız, “Profesyonel Koçluk Sertifika Programı” sizin için bir başlangıç olabilir. 


NLP Uzmanlığı Sertifika Programı: NLP Uzmanlığı Sertifika Programıyla, insanlara duygu, düşünce ve davranışlarını fark ettirebilen bunlar üzerinde bilinçli farkındalıkla değişimler yapabilen, bu değişimleri yapabilmek için de etkili ve bilişsel teknikleri uygulayabilen, danışanların yaşamını keşfetmelerini sağlayan ve şekillendiren bir uzman olabilirsiniz. Kişilere sadece davranış ve yetenekler düzeyinde değil inanç, kimlik ve maneviyat gibi daha yüksek düzeylerdeki konularla da bağlantı kurdurabilir yaşamlarını yönlendirmelerine yardımcı olabilirsiniz.



Bilinçaltı Uzmanlığı Sertifika Programı: Bilinçaltı Uzmanlığı Sertifika Programı, öğrenilmiş ve öğretilmiş çaresizliklerin kırılması, bilinçaltında yatan değiştirilmesi gereken blokajlardan ve ağırlıklardan özgürleşmek için bir fırsat sunar. Bilinçaltı dünyasını tanıyarak, fobiler, bağımlılıklar, kötü alışkanlıklar ve saplantılara çözüm yollarını öğrenip, daha dingin ve dengede olmayı, huzurlu ve an da yaşamayı keşfedebileceksiniz.



Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı: NLP yöntemleri ile artık, başarı öğrencilerimizin ellerindedir.  Program kapsamında öncelikle koçluk yaptığımız kişilerin kendilerini ve iç dünyalarını tanımaları, güçlü ve zayıf yanlarını öğrenmeleri, neyi neden yaptıklarının farkında olmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Sadece sınav için ders programı değil, öğrenciye bir yaşam programının hazırlanması üzerinde durulmaktadır. Yaşamın tüm alanlarından faydalanabileceği, sınava hazırlanmanın yaşamdan kopmak anlamına gelmediği vurgulanmaktadır. Bu uygulamalar bilinçaltı süreçlerine uygun şekilde devam etmektedir. Daha sonraki süreçte verimli ders çalışma teknikleri uygulanmaktadır. 


Eğitim Programları;

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi:  Eğitim programının amacı odaklanmayı arttırmak, algıda seçicilik yaratmak, öğrenciler için sınavda, yetişkinler için iş hayatında zaman tasarrufu sağlamak, kişisel yoğunlaşma ve motivasyonu en üst düzeye çıkarmak, her bir kelime bloğu içinde okunan kelime sayısını artırmaya çalışmak (görme açısının genişletilmesi) ve her bir okuma bloğunun okuma süresini azaltmaya çalışmaktır (görsel algılama ve beynin algılama hızının artırılması). 


NLP İlkeleri İle Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi: İletişim, insan hayatını ve ilişkilerini şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. İş hayatımızda, sosyal yaşantımızda ve toplum içindeki her sahada kendini doğru ifade edebilen, beden dilini etkin kullanan, düzgün konuşan, donanımlı kişiler olabilmek artık zor değil. Sözlü ve sözsüz iletişim becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Etkili İletişim Eğitimi katılımcıların özellikle iş yaşamında etkili konuşma,  etkili iletişim tekniklerini ve beden dilini nasıl kullanabilecekleri konusunda bilgi ve becerilerini artırmayı amaçlamaktadır. Eğitimde, ses tanıma, etkili ve güzel konuşma, etkin dinleme, empati, iletişimde ilk izlenim ve önemi, beden dili, beden dili kodları, iş yaşamında beden dili, iletişim becerileri ve kişilik analizi testleri konuları ele alınacaktır.



Zihin Haritaları Eğitimi: Eğitimin amacı, katılımcılara beyinlerini daha verimli kullanarak düşüncelerini organize etme aracı olan zihin haritalama becerisini kazandırmaktır. Eğitimin sonunda katılımcıların; karşılaştıkları problemlerin çözümünde, karar vermeleri gereken konuları ve onunla ilgili bilgileri yazılı hale getirmede ve diğer düşüncelerini görsel olarak, verimli bir şekilde organize etme yeteneğine kavuşmaları arzulanmaktadır. Başka bir deyişle kişisel olarak; düşünme, öğrenme ve etkili iletişim oluşturma yeteneklerini geliştirmek amacıyla dünyanın en iyi kurgulama aracını öğrenmek; daha iyi kararlar almak; hızlı ve kolay bir şekilde planlamak ve önceliklendirmektir. Süratle yeni fikirler üretmek ve beyin fırtınası yapmak; toplantılarda daha iyi not almak, yazılı kaynaklardan ve konuşmalardan daha pratik not çıkarmak; rapor, sunum ve konuşma hazırlamak; hafızayı geliştirmek, bilgiyi akılda tutma ve geri çağırıp kullanma becerisini arttırmak eğitimin amaçları arasında yer almaktadır.  İş hayatı açısından amaçlanan ise; çalışanların beyin gücünü işgücüne yöneltmek; çalışma verimliliği ve performansını arttırmak; projeleri, toplantıları ve iş süreçlerini daha etkili plânlamak ve yönetmek imkânını bulmaları beklenmektedir.


·




 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube