Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2017 Salı

Üniversite Kütüphanemiz Yeni Kayıt Olan Öğrencilerimizin Hizmetinde

Üniversite Kütüphanemiz; öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımız ve tüm üniversite personelimizin eğitim-öğretim ve akademik çalışmalarına katkıda bulunmak üzere, çağın gereklerine uygun, doğru bilgiye en hızlı ve en ekonomik şekilde erişim sağlanmasını sağlayacak elektronik ve basılı kaynaklarla donatılmış olup öğrencilerimiz ve üniversite personelimize hizmet vermeye devam etmektedir.

Üniversitemize yeni kayıt olan öğrencilerimizin gerekli bilgilerinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından YORDAM otomasyon sistemine gönderilmesi ile kütüphane üyelikleri aktif hale gelmektedir. Bununla birlikte öğrencilerimizin, öğrenci kimlik kartları ile kütüphane görevlilerine başvurmaları halinde de Kütüphane Otomasyon Sistemine üye olmaları ve kütüphanelerimizdeki binlerce basılı kaynağın yanı sıra dijital kütüphane içerikleri olan görsel-işitsel (CD, DVD vb.) kaynaklardan ve verilen hizmetlerden faydalanmaları mümkün olmaktadır.

Üniversitemizde bilgiye erişim hizmetleri, basılı bilgi kaynaklarının yanı sıra elektronik kaynaklar ile de yoğun olarak desteklenmekte, elektronik yayın koleksiyonları her geçen gün daha da zenginleşmektedir.

Kütüphanemizde bu gün itibari ile 53 elektronik veri tabanı, bu veri tabanları içerisinde ise 560.544 e-kitap, 65.667 e-dergi ve 3.000.000 adet tez bulunmaktadır. Ayrıca görsel ve işitsel olarak CD, DVD, DVD ROM, VCD den oluşan 1.040 dijital materyalimiz mevcuttur. Birim kütüphanelerimiz ile birlikte basılı kitap sayımız 93.000 adedi geçmiştir. Okuyucularımız bu materyallerimizden kütüphane ortamında yararlanabilecekleri gibi ödünç de alabilmektedirler. Veri tabanlarımıza ise sadece kütüphanemizden değil, internet bulunan her yerden rahatlıkla erişim sağlanabilmektedir. Elektronik kitaplarımız bilgisayarların yanında bulunan özel e-kitap okuyucusundan da kolaylıkla okunabilmektedir.

Kullanıcılarımızın kütüphane kaynaklarına YORDAM otomasyon sistemi ve online olarak internet üzerinden 7/24 erişim sağlamaları mümkündür.

Üniversitemiz, kendi kullanıcılarımızın yanı sıra Türkiye Bilgi Belge Sağlama Sistemi (TÜBES) ve Kütüphaneler arası İşbirliği ve Takip Sistemi (KİTS) aracılığı ile ülkemizde bulunan birçok üniversiteden gelen talepleri karşılıyor olmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Üniversite Kütüphanemiz ile ilgili her türlü detaylı bilgiye www.kutuphane.hitit.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube