Yayınlanma Tarihi: 01 Kasım 2018 Perşembe

2018-KPSS (Ön Lisans) Sınavına Girecek Adayların Dikkatine

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (2018-KPSS/Ön Lisans ), 04 Kasım 2018 tarihinde ÖSYM Başkanlığınca ilimizde de yapılacaktır. ÖSYM Başkanlığı tarafından sınavların uygulanmasına ilişkin alınan güvenlik önlemleri uyarınca nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportu yanında bulunmayan adaylar sınava alınmamaktadır. Bu durum, nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını sınav günü kaybeden adaylar için sorun oluşturmakta, hafta sonu tatili olması nedeniyle yeniden kimlik belgesi edinemedikleri için bazı adaylar sınava girememektedir.

Çorum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre adayların bu sınavda böyle bir sorun yaşamamaları amacıyla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 04 Kasım 2018 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak olup; nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkartmak isteyen adaylar için “2018-KPSS Ön Lisans Sınava Giriş Belgesi” ile iki fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak fotoğraflı “ Geçici Kimlik Belgesi” verilecektir. Bu belge dışında düzenlenecek hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyecektir.

İl Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan; sınavın 04 Kasım 2018 Pazar günü sabahı 130 dakika süre ile tek oturum halinde uygulanacağını, sınavın zamanında başlatılabilmesi için, adayların kimlik denetimleri yapılarak sınav salonlarına alınmalarına saat 09:00’dan itibaren başlanılacağını söyledi. Bu sınavda ilimizde toplam 16 sınav binasında yaklaşık 5.850 adayın katılacağını, bununla birlikte 750’ye yakın personelin görev yapacağını belirterek, sınava ilişkin genel bilgilerin ÖSYM Başkanlığının (http://www.osym.gov.tr ) resmi internet adresinde yer aldığını, bu bilgileri sınava girecek adayların ve tüm sınav görevlilerinin sınav öncesinde titizlikle okumalarının yararlı olacağının önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, özellikle sınava girecek aday ve görevlilerin yanlarında bulundurmaları zorunlu olan belgeler ile sınavda bulundurulması ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan materyaller hususunda kurallara uyulmasının sınavın huzur ve güvenliği açısından önem arz ettiğini ifade etti.

Sınavın güvenliği ve selameti açısından gereken tedbirin alındığını, sınava girecek gençlerimizin sınava adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumun özellikle gürültü ile ilgili olarak ilimiz genelinde gereken itinanın gösterilmesi hususunun büyük önem arz ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube