Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2018 Cumartesi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğunu ve erkeklerin en hayırlısının eşlerine en iyi davrananlar olduğunu söyleyen bir peygamberin takipçileri olarak, kadınlara her bakımdan herkesten daha fazla değer ve önem vermek sorumluluğunu taşımaktayız. Kadınlar, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima yanımızda en ön safta yer almışlardır.Bununla birlikte kadına yönelik anlaşılması güç şiddet olgusu, günümüz dünyasının milliyet ya da din farkı gözetilmeksizin ivedilikle üstesinden gelinmesi gereken bir durumdur. Kadınların aile içi ve sosyal hayatta hak ettiği yere ve değere ulaşabilmesi için, toplum olarak tüm görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Başta kadına yönelik şiddet olmak üzere,kadınları ilgilendiren problemler çözülmeden, ülkemizin hedeflerine ulaşması mümkün olmayacaktır.

Hitit Üniversitesi olarak, kadınlara yönelik şiddeti, insanlığa yönelik bir suç olarak görmekteyiz. Bunun ortadan kaldırılması için de bir zihniyet değişimi olması gerektiği ve bu noktada üniversitelere büyük görevler düştüğü kanaatindeyiz. Kadın sorunlarının çözümüne yönelik olarak açmış olduğumuz “Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin, medeniyet değerlerimizden, tarih ve kültürümüzden aldığı güçle, bu sorunları aşmada önemli bir görev üstleneceği kanaatindeyiz. İnanıyoruz ki, geleceğin güvenli, huzurlu, adil ve müreffeh dünyası, yerkürenin her köşesindeki kadınlarımızla birlikte kurulacaktır. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün kadınları ilgilendiren tüm sorunların çözülmesine vesile olmasını diliyoruz.

Var Gücünle Destekle Kamu Spotu Uzun Versiyon

Var Gücünle Destekle Kamu Spotu