Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2018 Salı

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Öğrencilerimize Özel Umre Turları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İlahiyat ve İslami Bilimler Fakülteleri öğrencileri başta olmak üzere üniversite öğrencilerinin bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, öğretim elemanlarının rehberliğinde umre turları düzenlenmektedir. Söz konusu umre turları şu esaslar çerçevesinde düzenlenecektir:

• Umre ücretleri Suudi Arabistan Riyali olarak tahsil edilecektir.
  • Turlar belirlenen program çerçevesinde 6 gün süreli olacaktır.
  • Turlardan yararlanabilmek için üniversite öğrencisi olup 26 yaşından gün almamış ve Türk Hava Yolları miles&smiles üyesi olmak şartı aranacaktır.
  • Veliler, öğrenciler ile birlikte aynı turda gitmek istemeleri halinde öğrenciler için belirlenen ücrete 600 (altı yüz) Suudi Arabistan Riyali ilave ücret ödeyerek katılabileceklerdir.
  • 40 kişilik her bir grup için 1 (bir) sorumlu öğretim elemanı ücretsiz olarak götürülecek, kendisine harcırah ödenmeyecektir.
  • Mekke’de kalış süresi turlara göre 4 gün, Medine’de ise 2 gün olacaktır.
  • Konaklama 2, 3, 4 kişilik odalarda olup, Mekke’de otellerden Kabe’ye ulaşım servislerle sağlanacaktır. Mescid-i Nebevi’ye yürüme mesafesindedir.
  • Her turda kontenjan 80 kişi ile sınırlıdır. Kayıt yapılan turlarda yolcu sayısının yeterli olmaması durumunda bir sonraki tura aktarılabilecek veya tur iptal edilebilecektir.
  • Suudi Arabistan’a uçuşlar Ankara Esenboğa Havalimanından gerçekleştirilecektir.

Umre tur programı, ücretler, müracaat ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylar için Tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü