Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2018 Cuma

Rektörümüzün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum.  

Aziz Milletimiz, Türk Milletini vatansız bırakmak isteyenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir kararlılık, güven ve inançla savaşarak bu eşsiz vatan topraklarına sahip çıkmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi koruyarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak ve daha da ileriye taşımak hepimizin en temel görevidir. 

Ülkemizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesiyle; ülkemizin istikrar içinde kardeşlik, birlik ve bütünlük azmini koruyarak güçlenmesi, büyümesi ve demokrasimizin standartlarının her geçen gün daha da yükselmesi için üzerimize düşen ne ise yılmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, saygılarımı sunuyorum. 

  

Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör                


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube