Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2018 Cuma

Ders Değerlendirme Anketi HUBİS Üzerinden Öğrencilerimize Açıldı

Bilindiği üzere Üniversitemizde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde verilen derslerin niteliğini ve öğretim kalitesini değerlendirebilmek ve eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla, öğrencilerimiz tarafından her yıl güz ve bahar dönemlerinde Öğrenci Otomasyon Sistemi (HUBİS)’ne entegre edilmiş olan “Öğretim Elemanı ve Ders Değerlendirme Anketi” doldurulmaktadır. 

Söz konusu anket ile Üniversitemizin eğitim-öğretim kalitesinin arttırılmasına, ders içeriğinin ve işlenişinin geliştirilmesine katkıda bulunacak geribildirim sağlanması amaçlanmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimizin katılım, değerlendirme ve önerilerine ihtiyaç duymaktayız. Öğrencilerimizin almış oldukları dersler hakkındaki seçenekleri olabildiğince objektif bir şekilde kendi kişisel görüşlerini en iyi yansıttığını düşündükleri şekilde işaretlemeleri ve yorumlarını yazmaları, değerlendirmenin daha sağlıklı yapılmasını sağlayacaktır.

Öğrencilerimizin verecekleri cevaplar sadece Üniversitemizi geliştirmek amacıyla kullanılacağından ve anket sonuçları hiç bir şekilde öğrencilerimizi değerlendirmeye yönelik olmadığından, katılımcı kimlik bilgisi kesinlikle kayıt altına alınmayacaktır. Anket verilerinin gizliliği, Üniversitemiz Rektörlüğünün güvencesi altındadır. İlgili dersin anket sorularını yanıtlamayanların dönem sonu (Final) ders notlarını zamanında öğrenemeyecekleri için, öğrencilerimizin şimdiden diledikleri zaman sisteme girip anket sorularını cevaplandırmaları hem sorulara verilecek yanıtların doğruluğu ve geçerliliği hem de kısıtlı bir sürede tüm anketleri cevaplamanın vereceği sıkışıklığı önleme adına büyük önem arz etmektedir. 

Öğrencilerimiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz dönemi için HUBİS üzerinden online olarak ders anketlerini doldurabileceklerdir. Her bir dersin anketi sadece bir kez doldurabileceğinden, öğrencilerimizin yanıtlarından emin olmadan KAYDET butonuna basmamaları gerekmektedir. Öğrencilerimiz kayıtlı oldukları tüm derslerin anketlerini aynı anda ya da farklı zamanlarda tek tek yanıtlandırabileceklerdir.

Bu vesile ile tüm öğrencilerimize yaklaşan yarıyıl sonu sınavlarında başarılar dileriz. 

Ders Değerlendirme Anketini doldurmak için Tıklayınız.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube