Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2018 Salı

2018 Bahar Dönemi Üniversitemiz Öğrenci Kulüpleri Seçim Duyurusu

Üniversitemizin öğrenci odaklı bir yapıya sahip oluşunun en önemli göstergelerinden birisi üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleridir. Öğrencilerimiz kulüpler aracılığıyla eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında konferans, panel, gezi vb. alanlarda çeşitli etkinlikleri gerçekleştirmekte ve yapılan bu faaliyetler Üniversitemiz tarafından imkânlar ölçüsünde desteklenmektedir. Öğrencilerimizin kulüpler çerçevesinde yapacağı faaliyetlerin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için kulüplerin seçim sürecini başarıyla tamamlaması oldukça önem arz etmektedir. 

Üniversitemiz öğrenci kulüpleri yönergesi çerçevesinde seçim sürecine ilişkin takvim başlamıştır.  Bu süreç içerisinde öğrencilerimiz 2 Mart 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar kulüplere üyelik işlemlerini, Kulüpler Bilgi İşletim Sistemi (KUBİS) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebileceklerdir. Bunun için öğrencilerimiz Hitit Üniversitesi Bilgi İşletim Sistemi (HUBİS) kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yaparak kolay bir şekilde istedikleri kulübe üye olabileceklerdir. Öğrenciler kulüplerine üyelik başvurusu yaptıktan sonra, kulüplerin akademik danışmanları, bu üyelikleri 07 Mart 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar onaylamaları gerekmektedir. Danışman onayı gerçekleşen kulüp üyelerinden yönetim ve denetim kurullarına aday olmak isteyenler, 12 Mart 2018 Pazartesi günü mesai bitimine, ekte yer alan EK-1 ve EK-2 formlarını doldurmaları zorunluluk arz etmektedir.  

Formlarda yer alan “disiplin cezası” almadığına ilişkin bölümün Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından onaylanması ve bu formların Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir. Bir öğrenci yalnızca bir kurula aday olabilecektir. Bu sayede, yönetim ve denetim kurulu başkan adayları, kendi üye listesini belirleyecek ve kulüp üyeleri yalnızca bu listelere oy vereceklerdir. 

Kulüplerdeki yönetim ve denetim kuruluna oy verme işlemleri, KUBİS üzerinden 15 Mart 2018 Perşembe günü başlayacak olup, 19 Mart 2018 Pazartesi mesai bitiminde sona erecektir. Öğrenciler üye oldukları kulüplerdeki, yönetim ve denetim kurulu listelerine oy vermek suretiyle, hem kulüp başkanını hem de yönetim kurullarını belirlemiş olacaktır. Seçimin ilk turda tamamlanabilmesi için kulüp üyelerinin üçte ikisinin oy kullanması gerekmektedir.

Kulüplerin oy verme sürecinde, oy kullanımı kulübün üye sayısının üçte ikisini sağlayamadığı durumda, bu kulüpler için ikinci tur oylaması yapılacaktır. İkinci tura kalan kulüplerdeki üyelerin yönetim ve denetim kurulu listelerine oy verme süreci, 20 Mart 2018 Salı günü başlayacak olup,  22 Mart 2018 Perşembe günü mesai bitimine bitiminde sona erecektir. Seçim sonuçları 26 Mart 2018 Pazartesi günü ilan edilecektir. 

Kulüplerimizin seçim süreçlerini başarı ile tamamlamaları, yapacakları etkinliklerde destek alabilmeleri ve etkinlik puanı elde edebilmeleri açısından son derece önemlidir. Seçimleri tamamlayamayan kulüplerimizin yapmayı planladıkları etkinlikler için Rektörlüğümüzden destek almaları, Yönerge gereği mümkün değildir. 

2018 Bahar Dönemi seçim süreciyle ilgili gerekli duyurular, http://kulupler.hitit.edu.tr/ adresinden ayrıntılı olarak duyurulacaktır.  Bu nedenle kulüpler sayfasının seçim süresi boyunca takip edilmesi önem arz etmektedir. 

Seçim sürecine girecek olan tüm kulüplerimize şimdiden başarılar diliyoruz.

 

HİTÜ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ MART 2018 OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL İŞ SÜREÇLERİ

 

Seçim Sürecinin İlanı

12 Şubat 2018 Pazartesi

Kulüplere Üyelik Başvurusu İçin Son Tarih

02 Mart 2018 Cuma saat 17:00

Akademik Danışman Üyelik Onayları İçin Son Tarih

07 Mart 2018 Çarşamba saat 17:00

Yönetim ve Denetim Kurullarına Adaylık Başvurularının

SKS Daire Başkanlığına Teslim Edilmesi İçin Son Tarih

12 Mart 2018 Pazartesi saat 17:00

Oy Verme işlemleri Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

 

Başlangıç:15 Mart 2018 Perşembe Günü

Bitiş         : 19 Mart 2018 Pazartesi saat 17:00

 

 

2. Tura Kalan Kulüplerin Oy Verme İşlemleri Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

 

Başlangıç:20Mart 2018 Salı Günü

Bitiş: 22 Mart 2018 Perşembe saat 17:00

 

Genel Kurul Sonuçlarının İlanı

26 Mart 2018 Pazartesi Günü









Formlar ve Belgeler:

EK-1: Yönetim Kurulu Başvuru Formu

Ek-2: Denetim Kurulu Başvuru Formu

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube