Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2018 Pazartesi

Çorum Devlet Tiyatrosu'nda "SANDALIM KIYIYA BAĞLI" İsimli Oyun Sahnelenecektir

SANDALIM KIYIYA BAĞLI

İZMİR DEVLET TİYATROSU

1 PERDE  1 Saat 30 Dakika

Yazan: Dinçer SÜMER   Yöneten: Murat ÇİDAMLI

20. yy.  emperyalizmin göz diktiği Ortadoğu coğrafyasında onulmaz yaralar açmıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun sahip olduğu zenginliklere gözünü diken Batı, imparatorluğu yıkmak için yan yana barış içinde yaşayan halkları birbirine karşı kışkırtmış ve düşman etmiştir. O günlerde atılan kötülük tohumları, hala korkunç yıkımlara ve savaşlara neden olmaktadır. Bu sorunların en büyüğü ise etkilerini artarak, her gün gözlediğimiz göç olgusudur.

Biri Türk, diğeri Rum iki Anadolu gencinin dostluğu etrafında anlatılan öykü, bu yaşanan felaketleri bu günün seyircisine aktarmayı hedeflemektedir. Usta yazar ve tiyatro sanatçısı Dinçer Sümer'in kaleme aldığı “Sandalım Kıyıya Bağlı” adlı epik eser; “Ayvuklalı Alekos ve Namazgahlı Şükrü Bey Destanı” alt başlığından da anlaşılacağı üzere şiirin, müziğin, dansın ve yer yer kahkaların yer yer gözyaşlarının arasında bize bir kez daha bu felaketlerin yaşanmaması adına ne yapmamız gerektiği hakkında düşünme imkanı sunmaktadır.

1986’da ‘Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü’  kazanan eser, Ege'nin iki kıyısında barış, dostluk ve diyaloğun hakim kılınması için uzatılan bir kardeş eli, bir zeytin dalıdır.


23 Şubat 2018 Cuma, Saat: 20.00

24 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 14.00 --- 20.00


Biletler Çorum Devlet Tiyatrosu Gişesinde Satışa Sunulmuştur

Tam Bilet: 7.50 TL Öğrenci: 4.50 TL

Tüm Tiyatroseverler Davetlidir

İnternet Satışı: Biletiva.Com/Tiyatro/Devlet Tiyatrosu/ Çorum adresinden alınabilir


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube