Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2018 Pazartesi

ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşıması Kararını Kınıyoruz

ABD Yönetimi’nin, Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve ilgili tüm BM Kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını Hitit Üniversitesi olarak, büyük bir endişeyle karşılıyor şiddetle kınıyoruz. Gerçekleştirilen bu hukuki ihlali, yok hükmünde saydığımızı yineliyoruz.
13 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi ve 21 Aralık 2017 tarihinde BM Genel Kurulu’nda alınan Kudüs konulu kararlar, ABD’nin attığı bu gayri meşru adımın uluslararası toplum tarafından reddedildiğini göstermiştir.
ABD Yönetimi bu tutumundan ısrar ederek, bu kararın bölgede yol açacağı menfi sonuçların sorumluluğu da bütünüyle ABD Yönetimi’ne ait olacaktır. Bu adımdan cesaret alan İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan Filistinlilere uygulamakta oldukları katliamı lanetliyoruz.
Filistin’in bağımsızlığını kazanması tarihi, vicdani ve beşeri bir zorunluluktur. Bölgede barış ve istikrar bakımından olumsuz yansımaları olacak bahse konu karar, barış zeminini tamamen yok etme riski taşımaktadır. ABD Yönetimi’ne, son derece olumsuz sonuçlar doğuracak olan bu yanlış kararı tekrar gözden geçirmeye ve Kudüs’ün çok kültürlü kimliğine ve tarihi statüsüne halel getirecek hesapsızca adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube