Yayınlanma Tarihi: 30 Ağustos 2018 Perşembe

2018-2019 Güz Dönemi “100/2000 YÖK Doktora Bursu” Başvuruları Devam Ediyor

"100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi" kapsamında Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki İşletme Anabilim dalında Davranışsal Ekonomi alanında 3, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kimya Anabilim dalında Biyoteknoloji alanında da 3 kontenjan olmak üzere toplam 6 doktora öğrencisine YÖK Doktora Bursu verilecektir. YÖK’ün tahsis ettiği 6 öğrenci kontenjanından faydalanarak burs alacak öğrencilerimize 4 yıl boyunca aylık 2.000 TL ödeme yapılacaktır. 

Programa kimler ve hangi şartlarda başvurabilir?

T.C. vatandaşı olan lisans veya yüksek lisans mezunları başvuruda bulunabilecektir. Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması da gerekmektedir. Programa 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir.

Halen devam eden ve 31 Ağustos 2018 Cuma günü saat 17:00’de sona erecek olan Üniversitemiz enstitülerine lisansüstü başvurusunu yapan öğrenci adaylarımızdan Davranışsal Ekonomi ve Biyoteknoloji alanlarına yerleşip istenen şartları taşıyan 6 öğrencimiz bu burstan faydalanacaktır. Başvurulara ilişkin detaylı bilgi ilgili enstitülerimizin web sayfalarına yer almaktadır.

100/2000 YÖK Doktora Bursları Online Başvurusu için tıklayınız 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfası için tıklayınız

Fen Bilimleri Enstitüsü Web Sayfası için tıklayınız

100/2000 YÖK Doktora Bursu Usul ve Esasları için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube