Yayınlanma Tarihi: 08 Ağustos 2018 Çarşamba

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Başvuruları Devam Ediyor

Ülkemizin 2023 yılı öncelikli alan hedefleri kapsamında, sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağını üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik Sanayi Doktora Programı Çağrısı 9 Temmuz 2018 tarihinde başvuruya açılmıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da Sanayi Doktora Programı Çağrısı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulan insan kaynağının artık Üniversite-Sanayi işbirliği ile yetiştirileceği dile getirilmiş ve programın son başvuru tarihinin 28 Eylül olduğu belirtilmiştir.

Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf üniversiteleri ile özel sektör kuruluşları işbirliğiyle başvuru yapılabilecektir. Özel sektör kuruluşları 5746 sayılı kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleridir.

Program kapsamında;

Doktora öğrencilerine Burs:

Tam Burs: 4500 TL/ay, Kısmi Burs: 800 TL/ay

Burs Süresi: 5 yıla kadar

Üniversitelere Proje teşvik İkramiyesi:

Proje Yöneticisine: 600 TL/ay

Akademik Danışmanlara: Öğrenci başına 300 TL/ay

Özel Sektör Kuruluşu İstihdam Desteği:

Bursiyerin mezuniyeti sonrasında %40-60 oranında istihdam desteği (en fazla 3 yıl)

Programın ayrıntılarına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.