Yayınlanma Tarihi: 12 Eylül 2018 Çarşamba

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Başvuruları 15 Ekim 2018 Tarihine Kadar Uzatıldı

Ülkemizin 2023 yılı öncelikli alan hedefleri kapsamında, sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağını üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik 9 Temmuz 2018 tarihinde açılan 2244 Sanayi Doktora Programı Çağrı metninde düzenlemeler yapılmış olup son güncellemeler ile birlikte program başvurusu 15 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmıştır.

Program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği verilmektedir.

Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile başvuru yapılabilecektir. 5746 sayılı kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları projeye dâhil olabilecektir.

2244 Sanayi Doktora Programı güncel çağrı metni için tıklayınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.