Yayınlanma Tarihi: 18 Eylül 2018 Salı

Ek Tercih, Üniversiteli Olmak İçin Büyük Bir Fırsat

Hitit Üniversitesi olarak, üniversite öncesi ve üniversite eğitimi sürecinde öğrencilerimize rehberlik etmeyi önemli bir görev addediyoruz. Gençlerimizin doğru zamanda doğru meslekler ve doğru kariyer ile buluşabilmeleri ve ülkemiz adına faydalı olabilmeleri için akademik hayata doğru bir adımla başlamaları gerekmektedir. Ek yerleştirmelerin devam ettiği şu günlerde konuya ilişkin bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Öğrencilerin bugün yapacağı seçimler, akademik başarıya giden yolu belirlerken, aslında hayat performansının da altın anahtarı olacaktır. Doğru Tercih, Geleceği Belirler. Bu nedenle gençlerimize, üniversite ve bölüm tercihlerinde akademik imkânları, üniversitenin akademik ve idari niteliğini, mekânsal ve yönetsel anlamda ulaşılabilirliğini, çözüm bulmadaki yaklaşımını,  uluslararası anlaşmalarını, bilişim ve teknoloji alt yapısını, eğitimde inovatif yaklaşımlarını, kampüs olanaklarını, staj ve iş deneyimi fırsatlarını ve daha pek çok hususu dikkate almalarını öneriyorum. YÖK’ün sunmuş olduğu ek yerleştirme hakkını aynı zamanda ülkemizin kaynaklarının israfını da önleyecek çok önemli bir adım olarak görüyorum” dedi.

Ek tercihin öğrencilerin bir üniversiteye yerleşebilmeleri için bir fırsat olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bu yıl ilk tercihte puan sisteminden dolayı birçok aday açıkta kaldı. Ek yerleştirmede bu adayların büyük bir kısmının doğru tercihle rahatça yerleştirileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla öğrenci adaylarının üniversiteli olma hayali henüz bitmiş değil. Adayların enerjilerini kaybetmeden ek yerleştirmeyle hala yerleşme ihtimallerinin çok yüksek olduğunu bilmeleri gerçekten de çok önemli. Bu nedenle ben öğrenci adaylarından ek yerleştirme döneminde doğru tercih yapmalarını ve Üniversitemizin öğrencilerimize sağladığı fırsat ve imkânlar hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalarını istiyorum. Ek yerleştirme gerçekten de çok iyi bir fırsat. Öğrencilerimizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum. Eğitimlerini Hitit Üniversitesi’nde devam ettirmek isteyen herkesi, ek kontenjanlarımızdan yararlanmaya bekliyoruz” dedi.

14 Eylül’de başlayan YKS ek tercihleri, 20 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecektir. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Yapılan açıklamaya göre tercih sonuçları 1 Ekim 2018 tarihinden önce açıklanacaktır. Ek yerleştirme sonucu yerleşenlerin üniversite kayıtları 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Ek yerleştirmede,

önlisans ve lisans programlarına merkezi yerleştirmedeki en küçük puanının altında puanı olan aday yerleştirilemeyecektir. Ek yerleştirme yapabilmek için ayrıca adayların 15 TL tercih ücreti ödemeleri gerekmektedir.

24 Tercih Hakkı

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere, istedikleri sayıda tercih yapabilecekler. Öte yandan genel yerleştirme işlemi sonunda bir programa yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacaktır. Adaylar tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik/düzeltme yapabilirler.

Kayıtlar Ne Zaman?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 01-05 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Hitit Üniversitesi 2018-YKS Ek Yerleştirme Lisans Programlarımızın, Kontenjan ve Taban Puanları için Tıklayınız.

2018-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu ve detaylı bilgi için Tıklayınız.

Ek Yerleştirme Başvurusu Yapmak İçin Tıklayınız.


 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube