Yayınlanma Tarihi: 02 Şubat 2019 Cumartesi

Altıncı YÖKDİL Sınav Başvuruları Devam Ediyor

“Altıncı Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL)” başvuruları alınmaya başlanmıştır. 30 Ocak 2019 tarihinde başlayan başvurular 08 Şubat 2019 saat 17:00 itibariyle sona erecektir. Söz konusu sınav 10 Mart 2019 Pazar günü yapılacaktır.

Bilgi ve başvuru için http://yokdil.yok.gov.tr adresine tıklayınız.

YÖKDİL Sınavı nedir?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği istenen öğrencilerin dil yeterlilik düzeyini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Çorum Sınav Koordinatörlüğü