Yayınlanma Tarihi: 07 Mart 2019 Perşembe

Rektörümüzün Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Fedakârlıkları, emekleri ve sevgileri geçmişten bu yana başta aile kurumumuzun temel taşı olması münasebetiyle her zaman hayatımıza renk ve güzellikler katan kadınlarımız, mücadeleleriyle de ülkemizin inkişafında önemli katkılar sağlamaktadırlar.

Bizler Hitit Üniversitesi olarak insan onurunu yok sayan her türlü yaklaşıma karşıyız. Çünkü inanıyoruz ki Nene Hatun, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı, Halime Çavuş, Gördesli Makbule, Tayyar Rahmiye ve daha niceleri ile kurtuluş mücadelesine damga vuran kadınlarımız bugün eğitim, sağlık, siyaset, sanat ve bilim gibi pek çok alanda önemli başarılara imza atarak ülkemizin kalkınması için aynı kararlılıkla çalışmaya devam etmektedirler. 

Gerek kültürümüzde gerekse dinimizde baş tacı olarak gördüğümüz ve her şeyden önce bir eş ve anne olan kadınlarımız, aynı zamanda vatan ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri yeni nesillerle geleceğimizin inşasında önemli bir rol oynamaktadırlar. Kadınlarımızın annelik vasfı ile üstlenmiş oldukları bu ağır sorumluluk da onların ne kadar önemli olduklarını bir kez daha göstermektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük başarıları birlikte elde ettiğimiz çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutlar; sağlık, huzur ve başarılar dilerim.


Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube