Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2019 Cuma

Rektörümüzün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlatmış olduğu kurtuluş mücadelemizin 100. yıldönümünü kutlamanın büyük gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Milletimizin bağımsızlığa olan inancıyla 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayan ve “Ya İstiklâl Ya Ölüm!” sözleriyle ölümsüzleşen Milli Mücadelemiz; eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Atatürk’ün, milli mücadele, birlik ve beraberlik ruhunun simgesi haline gelen bu anlamlı günü Türk gençliğine ithaf etmesi onlara vermiş olduğu değerin de en büyük göstergesidir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri taşıyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde emanet edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarihimizdeki bu anlamlı günü geleceğimizin teminatı ve şüphesiz en büyük hazinemiz olan gençlere armağan eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 


Prof. Dr. Reha Metin Alkan

 Rektör                


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube