Rektörümüzün “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı

12 Mart 20

Türk Milleti’nin en zor günlerinde milli ve manevi değerlerimizi en güzel şekilde ifade ederek bağımsızlığımıza ve vatanımıza olan bağlılığımızı perçinleştiren İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un aziz Milletimizin istiklal mücadelesinde ortaya koyduğu kahramanlık öyküsünü dizelere döktüğü Milli Marşımız, hiç şüphesiz geçmişte olduğu gibi bugün de hislerimize tercüman olmaya devam etmektedir.

İstiklal Marşımızın TBMM tarafından “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 99. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile kurtuluş zaferimizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anar, saygılarımı arz ederim.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK