Rektörümüzün 18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Zaferini Kutlama Mesajı

18 Mart 20

İnancın, azmin ve kararlılığın simgesi olan Çanakkale Zaferi, Aziz Milletimizin kaderini değiştirmiş, tarihin akışında da önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin, vatan, bayrak, istiklal ve bağımsızlık uğruna bütün dünyaya gösterdiği kutlu mücadelenin göstergesi; yok edilmek istenilen bir Milletin küllerinden doğarak yeniden dirilişidir.

Güçlü bir iman ile yoğrulmuş Milletimizin tüm cihana karşı yazdığı bu kahramanlık destanı, şüphesiz gösterilen kararlılığın, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun bir nişanesidir.

Bu vesileyle;  milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK