Yayınlanma Tarihi: 08 Nisan 2020 Çarşamba

2020 TÜBA Akademi Ödülleri Başvurusu

TÜBA’nın bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında ihdas ettiği Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne 2020 yılı için başlayan aday gösterme süreci 29 Mayıs 2020’ye kadar sürecek.

TÜBA üyeleri, üniversite rektörlükleri, dünya bilim akademileri, uluslararası akademik kuruluşlar ve TÜBA tarafından davet edilen diğer kişi ve kurumlarca aday gösterilen öncü, özgün ve çığır açıcı özellikleriyle öne çıkan çalışmaların sahibi bilim insanlarına ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her yıl düzenlenen törenle tevdi ediliyor. Her yıl üç alan arasında dönüşümlü olarak, yalnızca Türkiye’de veya Türkiye bağlantılı çalışan bilim insanlarına verilen TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü, 2020 yılında “Fen ve Mühendislik Bilimleri” kategorisinde takdim edilecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle, TÜBA-GEBİP ve TESEP ödülleriyle birlikte, sahiplerine tevcih edilen “TÜBA Akademi Ödülleri” bütün bilim insanlarına açık ve her yıl;

1) Fen ve Mühendislik Bilimleri,

2) Sağlık ve Yaşam Bilimleri,

3) Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere farklı bilim alanlarında aday gösterilenlere her kategoride bir ödül olarak veriliyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube