Yayınlanma Tarihi: 01 Eylül 2020 Salı

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Eğitim Modeline İlişkin Açıklaması

Sevgili Öğrencilerim, 

Üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, tüm öğrencilerimiz için başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Mezun olan öğrencilerimize hayırlı olsun dileklerimle, mutlu ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum.

Tüm dünyada ve ülkemizde devam eden Covid-19 salgını, insan sağlığının yanı sıra toplumsal yaşamı da olumsuz yönde etkilemektedir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin en az etkilenmesi için Hitit Üniversitesi olarak her türlü duruma yönelik koşullarımızı hazırlıyoruz. Diğer taraftan salgının çok değişken bir seyir göstermesi önümüzü net bir şekilde görmemize engel olmaktadır. Yoğun tedbirlere rağmen, şehrimiz Çorum’da da Covid-19 salgını maalesef yoğun biçimde etkisini göstermektedir. 

Değerli öğrencilerim,

Bilmenizi isterim ki; 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde sizlerle yüz yüze eğitim yapmak en büyük arzumuzdur. Yüz yüze eğitimin gereğine yürekten inanıyoruz. Bununla birlikte, mevcut şartlarda sizlerin sağlığı öncelikli olmak üzere salgının ülkemiz ve şehrimizdeki seyri ve diğer etkenleri çok yönlü bir şekilde dikkate alarak güz dönemi eğitim yöntemini belirleme gayretindeyiz. 

Üniversitemiz, eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili süreçlerde salgının gidişine bağlı olarak en başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Yükseköğretim Kurulu ve İl Pandemi Kurulu’nun açıklamaları doğrultusunda gereken her türlü duruma karşı hazırlıkları yapmakta ve yine gereken önlemleri almaktadır. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte karşımıza çıkan tüm alternatifleri değerlendiriyoruz. Bu bağlamda üniversite yönetimi olarak günden güne değişen bu salgından siz öğrencilerimizi korumak amacıyla, eğitim-öğretimi daha çok “uzaktan eğitim” ve “karma eğitim” şeklinde planlamak üzere çalışmalarımıza yoğunlaşmış bulunmaktayız. 

İçinde bulunduğumuz duruma göre teorik derslerin tamamında uzaktan eğitim modeli ve uygun görülen belirli uygulamalı dersler için de yoğun tedbirler alınarak seyreltilmiş fiziki mekânlarda yüz yüze eğitim uygulanması planlanmaktadır. Süreci yönetirken bireysel tercihleri ya da istekleri değil, tamamen salgının geldiği noktayı dikkate alarak hareket ediyoruz. Hazırlanan bu model günümüzdeki salgın seyrine göre yapılmıştır. Dolayısıyla salgının seyrinin değişmesi durumunda Sağlık Bakanlığımız ve YÖK tarafından alınacak yeni kararlar bağlamında karma eğitim planlamasında da değişikliğe gidilebileceğini sizlere hatırlatmak isteriz.

Sevgili öğrencilerim,

Önümüzdeki bu zaman diliminde kararlaştıracağımız ve yürüteceğimiz eğitim modeline ilişkin nihai açıklamayı sağduyu ile beklemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle Çorum dışından gelecek öğrencilerimizin bir girişimde bulunmamaları ve endişeye kapılmamaları gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Konuyla ilgili gelişmeler, üniversite web sayfamızdan ve kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan sizlere hızla duyurulacaktır. 

Sizleri üniversitemizde görmeyi bizler de çok istiyoruz. Ancak sağlığımızı tehdit eden önemli bir durum var ortada ve bu süreci birlikte yöneteceğiz. Unutmayalım, bu sorumluluk hepimizin.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum.


    Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör                   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube