Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2011 Perşembe

Üniversitemiz Öğrencileri TRT Okul kanalında

Üniversitemiz öğrencileri,17 Ekim 2011 Pazartesi günü saat 22:40’ta TRT Okul kanalında canlı olarak yayınlanan “Demokrasi Platformu” adlı programa katıldı.  Programda üniversitemiz öğrencileri, iki grup halinde farklı görüşler bildirerek “Türkiye’de hayvan hakları var mı?” sorusunu tartıştılar. Yüksel AYTUĞ’un sunduğu programa, sinema eleştirmeni ve köşe yazarı Ömür GEDİK konuk oldu.

Programda stüdyodaki seyircilerin yanı sıra internet ve sms aracılığı ile ekran karşısındaki seyircilerin de oylamaya aktif katılımı sağlandı. Program sonunda “Türkiye’de hayvan hakları uygulanıyor mu?” sorusuna yönelik sonuç “Sms aracılığı ile yapılan oylamada  %17.58 Evet,  %82.42 Hayır, internet aracılığı ile yapılan oylamada  %41.41 Evet, %58.59 Hayır, stüdyodaki seyircilerin yaptığı oylamada  % 44,9 Evet, %55,1 Hayır ve genel toplam olarak %35 Evet , %65 Hayır” şeklinde çıktı. Program sonunda ortak görüş, her canlının yaşama hakkı olması ve hayvanlara karşı duyarlı olunması gerektiği oldu. Öğrencilerin demokratik ve akılcı bir şekilde görüşlerini paylaşması beğeni topladı.