Yayınlanma Tarihi: 02 Kasım 2011 Çarşamba

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Fonksiyonel Gıdalar Konulu Panel Düzenledi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, 2 Kasım 2011 Çarşamba günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda “Fonksiyonel Gıdalar” konulu bir panel düzenledi. Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Çorum Vali Yardımcısı Hacı Osman EBİLOĞLU, Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Nedim ALBAYRAK, İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beraat ÖZÇELİK, Çorum İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet AKYÜZ, Gülşen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa GÜLŞEN, Ganik Şekerleme Gıda Mühendisi Ferdi SÜMBÜL, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin BAŞARANHINCAL, BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Halil BAKLAN, üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, göreve başladığı günden itibaren ilsel faaliyetler dışında, toplumun her türlü sorunlarına katkı sağlanması için büyük gayret ve çaba içerisinde olduklarını ifade etti. Gıda Mühendisliği Bölümünün İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenleyeceği gıda denetlemelerine öğrencilerin de katılacağını belirten Rektör ALKAN, öğrencilerin mezun olduktan sonra karşılaşacakları güçlüklere yönelik “Artık rekabet etmek çok çetin, o yüzden kendinizi daha çok geliştirmelisiniz, global bakmalı ve yabancı dil öğrenmelisiniz.” dedi. Konuşmasının sonunda panele katılımlarından dolayı bütün panelist ve konuklara teşekkür eden Rektör ALKAN, Sürekli Eğitim Merkezinin önümüzdeki günlerde hızlı okuma ve dil kursları düzenleyerek daha aktif hale geçeceğini belirtti.

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Nedim ALBAYRAK, panelistlerin özgeçmişleri hakkında kısa bilgi verdikten sonra Gıda bölümündeki gelişmeler ve Fonksiyonel Gıdalar hakkında bilgiler aktardı.

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beraat ÖZÇELİK, insanların artık uzun süre yaşamak kadar sağlıklı ve daha az ücret ödeyerek yaşamak istediklerini ifade etti. ÖZÇELİK, son yıllarda bilimsel ve teknik ilerlemeler arttığı için verilerle bunları inceleyerek fonksiyonel gıdaların keşfedilmesine katkı sağlandığını belirtti. Fonksiyonel gıdalarla beslenmenin bir çok hastalık üzerinde rol oynadığını bilimsel olarak kanıtlandığını ifade eden ÖZÇELİK, özellikle son yıllarda besin kampanyalarının düzenlendiğini söyledi.

İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet AKYÜZ, konuşmasında Fonksiyonel Gıdalar ile ilgili yasal düzenlemeler ve gıda maddelerinin takip edilmesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

“İlacınız gıdanız, gıdanız ilacınız olsun” diyerek sözlerine başlayan Gülşen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa GÜLŞEN, dünyada fonksiyonel gıda pazarının her yıl %15 oranında büyüdüğünü ve en fazla tüketilen gıdaların süt, yoğurt ve yağ olduğunu belirtti.

Herkesin bilerek ya da bilmeyerek fonksiyonel gıdalarla iç içe olduğunu belirten Ganik Şekerleme Gıda Mühendisi Ferdi SÜMBÜL, kendi üretimlerinde fonksiyonel ürünlerin olmadığını ancak diyabet hastalarına yönelik şekersiz helva ürettiklerini ifade eden SÜMBÜL, bundan sonra üniversitemizle daha yakından çalışmalar yapmak istediklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinlik sonunda katılımlarından dolayı panelistlere teşekkür edilerek, birer plaket takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube