Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2011 Salı

Üniversitemiz “Eğitimde ve Sanayide Akreditasyon” Paneli Düzenledi

Üniversitemiz, Türkiye Standartlar Enstitüsü Çorum Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından, Dünya Standartlar Günü ve Dünya Kalite Günü dolayısıyla "Eğitimde ve Sanayide Akreditasyon" konulu bir panel düzenlendi. Anitta Otel Hattuşili Salonu’nda 21 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen panele Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin BAŞARANHINCAL, TSE Çorum Ürün Belgelendirme Müdürü Uğur ÖZDENİZ, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan UÇAR, TSE’den Ayhan TÜRKEL, Hayat Şırınga Fabrika Müdürü Fatih ZİHAR, üniversitemiz öğretim üyeleri ve yardımcıları katıldı.

Anitta Otel'deki panelin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN, global bir dünyada akreditasyonun artık bir yaşam şekli haline dönüştüğünü söyledi. Rektör ALKAN, "Akreditasyon sadece alınıp duvara asılacak bir belge değil, global dünyada akreditasyon artık bir yaşam şekli haline dönüşüyor. Biz de eğer bu dünyada yerimizi almak istiyorsak akreditasyonu tüm kurumlarımıza yaymalıyız" dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, ÇTSO'nun 2006'da ISO 9001 kalite yönetim sistemi belgesini aldığını, 2007'de ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) akreditasyon sistemine dahil olarak kalitesini daha da güçlendiğini belirtti. TSE Çorum Ürün Belgelendirme Müdürü Uğur ÖZDENİZ ’in başkanlığını yaptığı panele, panelist olarak katılan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan UÇAR “ Eğitimde Akreditasyon”, Hayat Şırınga Fabrikası Müdürü Fatih ZİHAR “ Sanayide Akreditasyon” ,  TSE’den Ayhan TÜRKEL “Belgelendirme Deney ve Kalibrasyon Faaliyetlerinde Akreditasyon” konulu sunum yaptılar.

Panel, programa katılan konuklara kokteyl ikramı ile sonlandırıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube