Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2011 Çarşamba

Üniversitemiz Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde Eğitim Fuarına Katıldı

Üniversitemiz yurt içinde ve yurt dışında daha etkin tanıtılması amacıyla düzenlenen tanıtım etkinlikleri kapsamında 19-20 Aralık 2011 tarihleri arasında Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde Eğitim Fuarlarına katıldı.

Gaziantep Zeugma Müzesi’nde düzenlenen 'Yüksek Öğretim Günleri’nde  birçok üniversite ve eğitim kurumu açtıkları stantlarla öğrencilere ilgi duydukları alanlarda tanıtımlar yaptı. Gaziantep'te düzenlenen “Yüksek Öğretim Günleri” nde stant açan Üniversitemiz,  öğrenciler ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrencilere broşür ve promosyon dağıtılan Üniversitemiz standında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Genel Sekreter Vekili Süleyman AKYOL, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin ÖZDEN, Yrd. Doç. Dr. Nihan KAYA, Yrd. Doç. Dr. Serhat Fevzi ÖZEREN ve  Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Ali SAÇAK öğrencilerle birebir ilgilenerek akıllarındaki soruları cevaplandırdı.

Fuarda ziyaretçilerle sohbet ederek Üniversitemiz hakkında bilgiler veren Rektör ALKAN, Üniversite olarak devletin en özel üniversitesi olduğumuzu ifade ederek, "2006 yılında kurulan Üniversitemizi birçok kişi özel üniversite olarak biliyor, ama biz devletin en özel Üniversitesi olduğumuza inanıyoruz. Buraya gelerek Üniversitemizi tanıtmak istedik. Tıp Fakültemiz başta olmak üzere 5 fakültemiz bulunuyor. Verdiğimiz kaliteli eğitimin birinci elden bizzat kendimiz aktarmak istedik. Standımız da büyük bir ilgi görüyor. Yakın zamanda açılacak yeni bölümlerimizle daha geniş bir yelpazede hizmet vereceğiz. Şu anda bin kişilik yurdumuz var ve 750 kişilik yurdun yapımı içinde hazırlıklarımızı tamamladık ve inşaatına başlayacağız. Bu yurdumuzu da kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi. Rektör ALKAN Üniversitemizi seçerek bölümüne birinci giren öğrencilerimize diz üstü bilgisayar hediye edildiğini ve başarılı öğrencilerimize burs imkânının da sağlandığını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Fuar kapsamında düzenlenen sempozyumda “Yükseköğretimde Akreditasyon” konulu sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Nihan KAYA, fakültelerin akredite süreçlerinden ve öğrenciler için akredite olmuş bir bölümde eğitim almanın önemini vurguladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube