Yayınlanma Tarihi: 08 Ekim 2012 Pazartesi

Üniversitemiz Kahire Üniversitesiyle İkili İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, 1-3 Ekim 2012 tarihleri arasında IAIN tarafından düzenlenen The 14th IAIN Congress 2012 kongresine katıldığı Mısır’da, Rektör Danışmanı Doç. Dr. M. Ömer BOSTANCI ile birlikte Kahire Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hossam KAMEL’i ziyaret etti. Her iki üniversite arasında farklı alanlarda yapılabilecek işbirliklerinin ele alındığı görüşmede, akademik işbirlikleri, öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri ile ortak projeler yapılması konularını içeren bir işbirliği protokolü imzalandı. 1908 yılında kurulan, 12,158 akademik personeli ve 280 bin öğrencisi, 20 fakültesi, 7 araştırma enstitüsü bulunan Kahire Üniversitesi, Shanghai Ranking tarafından yapılan dünya üniversiteleri sıralamasında 401-500 aralığında yer almaktadır.