Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2012 Perşembe

Otomotiv Teknolojisi Öğrencilerinden MAN ve BMW’ye Teknik Gezi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı’ndan 16 öğrencinin katılımıyla 21 Kasım 2012 tarihinde MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Fabrikası ve BMW Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv’ e teknik gezi düzenlendi. Ayrıca gezi öncesinde Anıtkabir ziyaret edildi.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencilerinin MAN Kamyon ve Otobüs imalatı ve BMW yetkili servisinde araç bakım ve onarım ile ilgili incelemelerde bulunmaları ve mesleki alanları ile ilgili uygulamaları yerinde görebilmeleri için düzenlenen gezide öğrencilere bölüm öğretim görevlileri Seyfi POLAT ve Derviş EROL’un yanı sıra okulumuz Makine Bölümü öğretim görevlisi Cevat KURT eşlik etti.

MAN Kamyon ve Otobüs Fabrikası Ürün ve Üretim Geliştirme Uzmanı Ömer BAĞ ve İnsan Kaynakları Uzmanı Fahreddin POLAT tarafından karşılanan grup MAN Kamyon ve Otobüs Fabrikasının tarihsel gelişimi ve üretim kapasitesi hakkında kısa bilgiler verilerek geziye geçildi. Öğrenciler imalat hattı ve üretim bantlarını gezerek Otobüslerin montaj süreci ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldılar. Teknik geziye katılan öğrencilerimiz otobüs montaj bantlarını gezerek bir otobüsün baştan sona bütün imalat sürecini incelediler. Geziye katılan öğrenciler fabrika yetkililerine merak ettikleri konular hakkında sorular yönelttiler.

BMW Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv yetkilisi Tahir KAHYAOĞLU tarafından karşılanan grubumuza Borusan Otomotiv’in tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verildi. Daha sonra geziye geçildi. Öğrenciler servisteki araçların nasıl bir süreçten geçtikleri hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar. Kaza yapmış hasarlı araçların nasıl bir tamir sürecinden geçtiklerini ve bakım için gelen araçlara uygulanan işlemleri baştan sona incelediler.

Geziye katılan öğrenciler, teknik gezinin değerlendirmesini yaparak oldukça öğretici bir gezi olduğunu belirttiler. Ayrıca MAN Kamyon ve Otobüs Fabrikası ve BMW Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv firma yetkilileri ile görüşen öğrencilerimiz, fabrikalara ve yetkili servislere nasıl staj ve iş başvuruları yapabileceklerini ve ne tür donanımlara sahip kişilerin işe alım sürecinde firmalar tarafından tercih edildiklerini bizzat firma yetkililerinden öğrendiler.

Geziye katılan öğrenciler, teknik gezinin değerlendirmesini yaparak oldukça öğretici bir gezi olduğunu ve kariyer planlarını da tekrar gözden geçirme fırsatı bulduklarını belirttiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube