Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2012 Salı

Türkiye’nin En Genç Milletvekili M. Bilal MACİT Öğrencilerimizle Buluştu

İstanbul Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Türkiye’nin en genç milletvekili M. Bilal MACİT, “Türkiye’de Genç Milletvekilliği ve Adaylık Süreci” konulu konferansta öğrencilerimizle buluştu. Üniversitemiz Genç İletişimciler Kulübü tarafından düzenlenen ve Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, kulüp üyeleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

18 yaş süreci ve gelinen nokta, genç vekillerin adaylık sürecinde yaşadıkları ve meclisin genç milletvekillerine bakışı konularının ele alındığı konferansta, M. Bilal MACİT parlamentonun fikir ve zihinlerini geliştiren gençlere ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak 18 yaş tartışmasına değindi. “Seçmek ve seçilmek arasında farkların olması gerekiyor. Seçmek seçilmekten çok daha büyük bir sorumluluktur.” diye sözlerine başlayan MACİT, seçme iradesi ve karar verme yetisinin olduğu gençlerde seçilebilme hakkının da olması gerektiğini söyledi.

Binlerce insanın oyunu alarak parlamentoya geldiğini ve bundan ötürü milletin sorununu kendi sorunu olarak gördüğünü, her konunun siyasetin gündemi olması gerektiğini belirten MACİT,  “Benden herhangi bir konuda bir şey isteyen bir vatandaşımıza olumsuz bir tepki veremem, bu hem hoş karşılanmaz hem de böyle siyaset yapılmaz.” diyerek sözlerine açıklık getirdi. MACİT, “Milletin gündemi, onların istediği her ne ise benim gündemimin ve isteğimin de o olması gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

Konferansın sonunda Bilal MACİT katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Öğrenciler MACİT’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundular.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube