Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2012 Perşembe

Harita ve Kadastro Programı Öğrencileri Cengiz ERDOĞAN’la Buluştu

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğretim elemanları, öğrencileri iş hayatına girmeden önce bilgilendirmek ve kendilerine yön çizmelerine yardımcı olmak amacıyla, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış tecrübeli işadamlarını öğrencilerle bir araya getirerek etkinlik düzenlemektedirler.

Bu kapsamda Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ilk programın konuğu, 1995 yılında İstanbul’da kurulan ve ülke çapında değişik illerde haritacılık alanında faaliyetler gösteren AKROPOL Mühendislik Mimarlık Şirketi sahibi Yüksek Mühendis Cengiz ERDOĞAN oldu. Konferansa Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Cengiz ERDOĞAN, AKROPOL firmasının kuruluşu ve bugünkü konumuna gelişi hakkında bilgileri içeren kısa bir sunum yaptı. ERDOĞAN, klasik haritacılık faaliyetleri dışında gerçekleştirdikleri Coğrafi Bilgi Sistemi, Lazer Tarama Uygulamaları, Fotogrametrik Alımlara örnekler göstererek mesleğin değişimi ve gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

ERDOĞAN konuşmasında, iş hayatında bilgisayar kullanabilmenin, yabancı dil bilmenin, mesleğin ve meslekteki bilginin çok önemli olduğunu belirterek öğrencilere mesleklerinde dürüst, çalışkan ve sabırlı olmaları gerektiğinin, ancak bu şekilde başarılı olabileceklerinin altını çizdi. Öğrencilerimize ara eleman ihtiyacının özellikle yeni uygulamalar konusunda ne kadar gerekli olduğunu hatırlatan ERDOĞAN, güncel mesleki gelişmeler konusunda da öğrencilere kendilerini mutlaka geliştirmeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Etkinlik,  soru cevap bölümünün ardından alanla ilgili güncel konulara ve gelişmelere ilişkin bilgilerin verilmesiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube