Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2012 Cuma

Doğan HIZLAN Üniversitemizde

Gazeteci, yazar ve eleştirmen Doğan HIZLAN, Üniversitemizin davetlisi olarak ilk kez Çorum’a geldi. HIZLAN, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı makamında ziyaret etti. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK’in de hazır bulunduğu görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, HIZLAN’ı Üniversitemizde ve Çorum’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Üniversitemizin eğitim ve öğretim kalitesine, büyümeye verdiği önem kadar sosyal ve kültürel etkinlikleri de önemsediğini ifade etti. Prof. Dr. ALKAN, HIZLAN gibi alanında duayen olmuş değerlerimizi Çorum’da görmekten Çorum halkının büyük bir memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi. Doğan HIZLAN ise 50 yaşına kadar pek seyahat etmediğini, İstanbul dışına çıkmadığını ancak zaman içinde bu tutumunun yanlışlığını gördüğünü söyleyerek Anadolu’da kurulan üniversitelerin hızla geliştiğini görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ve oralardan davet geldiğinde artık memnuniyetle kabul edip gittiğini anlattı. HIZLAN, Hitit Üniversitesi’nin genç olmasına rağmen hızlı bir gelişme göstermesinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı tebrik ederek Hitit Üniversitesi’ne davetten dolayı da teşekkürlerini dile getirdi.

Doğan HIZLAN’ın söyleşisi 30 Kasım 2012 Cuma günü saat 14.00’te Anitta Otel’de yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Programın açış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN tarafından yapıldı. Prof. Dr. ALKAN, gazeteci, yazar ve eleştirmen Doğan HIZLAN’a “Çorum’a ve Üniversitemize hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, bir buçuk yıldır sosyal ve kültürel etkinliklerin rolünü önemseyerek artık sayısını dahi unuttukları birçok etkinliğe imza attıklarını belirttikten sonra Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün Üniversitemizde var olmasının bu tür etkinlikleri ihtiyaç haline dönüştürdüğünü de sözlerine ekledi.

“Dil ve Edebiyat Eleştirisi Üzerine” konulu söyleşide HIZLAN, edebî metinlerde şair ve yazarların yeni kelimeler kullanmalarının dili zenginleştirici etki yaptığını ve bu sebeple kitap okumanın bilinen kelime sayısını arttırmadaki önemine vurgu yaptı. Ancak gelişen internet teknolojisi ile okunan e-kitaplar benzeri sanal metinler vasıtasıyla bazı yanlış bilgi aktarımlarının olabileceğini söyledi. HIZLAN “Çaresizseniz Çare Sizsiniz” şiirini uzun süre herkesin Behçet NECATİGİL’E ait sandığını halbûki aslında bu şiirin Metin ÜSTÜNDAĞ’a ait olduğunu örnek göstererek internetteki bilgi kirliliğine dikkat çekti. Söyleşinin sonunda HIZLAN, dinleyicilerin sorularını da yanıtladı.

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN tarafından Doğan HIZLAN’a bir plaket takdim edildi.

Doğan HIZLAN, Çorum’da bulunduğu süre içinde Hasan Paşa Yazma Kütüphanesi’ni ve Çorum Müzesi’ni ziyaret ederek bilgiler aldı. Her iki yeri de oldukça etkileyici bulan HIZLAN, Çorumlu iş adamlarına seslenerek Çorum Müzesi kataloğunun hazırlanmasına katkıda bulunmaları davetinde bulundu. Kendisinin de üzerine düşen bir görev olursa seve seve yerine getireceğini ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube