Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2012 Salı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencileri Anayasa Mahkemesi’ne Gezi Düzenledi

Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, öğretim elemanları Doç. Dr. Ahmet ÖZALP ve Öğr. Gör. Veysel DİNLER rehberliğinde 14 Aralık 2012 tarihinde Anıtkabir ile Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nı kapsayan bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde Ankara’da Anıtkabir’i ve Savaş Müzesi’ni ziyaret eden ekip, öğleden sonra Anayasa Mahkemesi’ne geçti. Öğrenciler, Yüce Divan Salonu’nda Mahkeme raportörlerinden Serhat ALTINKÖK tarafından Anayasa Mahkemesi’nin yapısı, işleyişi, görev ve yetkileri, intikal eden davalar ve yargılamalar ile Yüce Divan ve bireysel başvuru hakkında bilgilendirildikten sonra öğrencilere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin Anayasa Mahkemesi raportörü veya raportör yardımcısı olabilmeleri için takip etmeleri gereken yollar anlatıldı.

Modern mimarinin en iyi örneklerinden olan Anayasa Mahkemesi binası ve diğer salonları gezildikten sonra, öğretim elemanları ve öğrencileri Anayasa Mahkemesi üyelerinden hemşehrimiz Sayın Recep KÖMÜRCÜ tarafından kabul edildiler. 2008 yılında Yargıtay üyesi iken Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen KÖMÜRCÜ, Hitit Üniversitesi’ni ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ve Hitit Üniversitesi’nin gelişmesi için kendi üzerine düşen vazifeyi yapmaktan kaçınmayacağını söyledi.

Son olarak öğrencilerimiz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim KILIÇ’la, Yüce Divan Salonu’nda bir araya geldiler. Öğrencilerimize, her birinin Anayasa Mahkemesi üyesi ve başkanı adayı olduklarını unutmamaları gerektiğini, geçerli tek ölçütün çok çalışmak olduğunu, derslerden edindikleri müfredatın gelecekte öğrencilerimiz için çok yararlı olacağını söyleyen KILIÇ, onlara yabancı dil öğrenmelerini ve kendilerine yüksek hedefler koymalarını önerdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube