Yayınlanma Tarihi: 24 Aralık 2012 Pazartesi

Rektörümüz Harita ve Kadastro Programı Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Bölüm Başkanları Yrd. Doç. Dr. S. Öznur SAKINÇ ve Öğr. Gör. H. Murat ÖZELLİ ile Bölüm Öğretim Elemanları  Murat ŞAHİN, F. Engin TOMBUŞ, İ.Murat OZULU ve Veli İLÇİ’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğrencileri ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, etkinliğe katılan öğrencilere haritacılığın insanoğlunun hayatında hep büyük bir önem taşıdığını, insanlığa hizmet eden hemen her projenin harita çalışmaları ile başladığını ifade etti. Teknolojideki gelişmelerin mesleklerine olumlu yönde büyük katkılar sağladığını, bunun sonucunda artık haritacılığın klasik anlamdan çıkıp modern farklı bir yapıya ve bakış açısına sahip çok yönlü ve hemen her mesleki disiplinle etkileşime sahip bir yapıya dönüştüğünün altını çizen Rektör Prof. Dr. ALKAN, öğrencilerin de bu gelişmeleri iyi yorumlamaları ve buna göre kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti. Son dönemlerde özellikle uydu bazlı konum belirleme sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Lazer Tarama, Mühendislik Ölçmeleri gibi konularda öğrencilerimiz kendilerini daha iyi yetiştirmeleri gerektiğini, bu gelişmeleri takip etmeleri sonucunda çok daha nitelikli ve büyük mesleki projelerde yer alabileceklerini önemle vurguladı.

Üniversitemizde, kendilerinin göreve geldiklerinden bu yana önemli gelişmelere imza atılmaya devam edildiğini, tüm bölümlerimize her konuda desteklerin artarak devam ettiklerini, 36 yıllık geçmişi ile üniversitemizin en eski birimi olmasına rağmen öğrenci yemekhanesinin olmadığı MYO’nda kısa bir süre içinde yeni inşaatların yapılmaya başlanacağını da ifade etti.

Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Rektör Prof. Dr. ALKAN, MYO’daki öğrencilerimizin iyi bir eğitim alabilmesi için Rektörlük olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, gerekli olan altyapı ve imkânlara sahip bir bölümde eğitim görebilmeleri için gerekli her türlü cihaz, yazılım ve diğer tüm desteklerin verildiğini ve verilmeye de devam edileceğini vurguladı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube