Yayınlanma Tarihi: 24 Aralık 2012 Pazartesi

Yazar Mürvet SARIYILDIZ Üniversitemizde

Kayıp Aşk, Aşk Mahal, İki Cami Arasında Aşk, Antik Kentte Aşk romanlarının yazarı Mürvet SARIYILDIZ’ın katılımıyla Üniversitemiz İİBF Konferans Salonu’nda 22 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 13.30’da bir söyleşi gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Kadına Yönelik Çalışmalar Kulübü ve Hitit Okuma Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen söyleşiye ilgi yoğun oldu. Başta Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK, Semrin KALELİ başkanlığındaki Hitit Okuma Kulübü mensupları ile İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hülya KENDİRLİ ve Üniversitemiz öğrencileri yazar Mürvet SARIYILDIZ’ı büyük bir ilgiyle karşıladılar. SARIYILDIZ söyleşisinin başında kısaca kendini tanıttıktan sonra dinleyicilerin yönelttiği soruları cevapladı.

İnsanın varlığının “ol-“ fiiliyle meydana geldiğini ve  “o” harfine sadece iki nokta eklenmesiyle de sona erdiğini fark etmesi sonucunda yazmaya karar verdiğini ifade eden SARIYILDIZ, başlangıçta özellikle “aşk” kavramı üzerinde durmayı planlamadığını ancak eserlerinin gelişiminden böyle bir ortak paydanın oluştuğunu belirterek aşkın safhaları bulunduğunu vurguladı. Birinci safhada kalan aşkın insan için sadece cismani olduğunu, sonraki safhaya geçebilen için aşkın çok daha yüce ve kalıcı bir boyut kazandığını söyleyen SARIYILDIZ, İki Cami Arasında Aşk romanından örnek vererek Mimar Sinan’ın kavuşamadığı Mihrimah Sultan’a olan aşkıyla bu ikinci boyuta geçebildiğini ve bugüne kalan muhteşem eserler bırakabildiğini ifade etti.

Söyleşisinin bir bölümünde özellikle öğrencilere hitap eden SARIYILDIZ, okumanın bir “alışkanlık” değil yemek gibi uyku gibi bir “ihtiyaç” olduğunu söyleyerek yazma eyleminin okuma eylemini güdülediği fikrini savundu. Yazmak için kelimeye ve bilgiye ihtiyaç duyulduğunu bunun içinde okumanın şart olduğunu belirtti.

Yazar Mürvet SARIYILDIZ’a söyleşisinin sonunda Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK, Yrd. Doç. Dr. Hülya KENDİRLİ ve Semrin KALELİ tarafından Hitit Üniversitesi Rektörlüğü adına bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Programdan sonra SARIYILDIZ dinleyicilerle fotoğraf çektirip kitaplarını imzaladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube