Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2012 Salı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğrencileri İlk Teknik Gezilerini Yaptı

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ilk teknik gezisini 24.12.2012 tarihinde Duduoğlu Döküm A.Ş.’ne düzenlendi. Geziye katılan öğrencilere Bölüm Başkanı Doç.Dr. İbrahim SÖNMEZ, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Öncü AKYILDIZ, Yrd.Doç.Dr. Kubilay KARACİF ve Yrd.Doç.Dr. Cengiz BAĞCI ile Arş.Gör. Duygu KORSACILAR rehberlik etti.

Çelik döküm konusunda söz sahibi ve önemli bir işletme olan Duduoğlu Döküm A.Ş. sahibi Mustafa DUDUOĞLU tarafından karşılanan öğrencilerimize, işletmenin Ar-Ge Mühendisi Hakan YILDIRIM işletme hakkında bir sunum yaptı ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Daha sonra Süleyman DUDUOĞLU, Maden Müh. Selim DUDUOĞLU, Metalurji Mühendisleri Hakan YILDIRIM ve Gökhan EROL rehberliğinde öğrenciler tesisin model, kalıp, döküm, ısıl işlem ve laboratuvar bölümlerini gezdiler. Özellikle fırından potalara sıvı metalin alınması ve kalıplara dökülmesi geziye katılan öğrencilerin çok ilgisini çekti.

Tesis sahibi Mustafa DUDUOĞLU, bölümümüz öğrencilerini tesislerinde görmekten çok memnun olduklarını belirterek Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin çok önemli ve güzel bir meslek olduğunu, öğrencilerin mesleklerini severek ve çok çalışarak kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca Mustafa DUDUOĞLU tesislerinin her zaman üniversitenin ve özellikle de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin hizmetinde olduğunu belirtti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube