Yayınlanma Tarihi: 06 Aralık 2012 Perşembe

Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Osmancık’ta İncelemelerde Bulundu

Üniversitemizin Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri, Prof. Dr. Yaşar Erkan ERSOY, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet ÜNAL, Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir GAVAZ, Karadeniz Arkeolojisini Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Esra KESKİN, Yrd. Doç. Dr. Hatice Kübra ENSERT ve Arş. Görv. Dr. Hamza EKMEN; Osmancık ilçesinde yürütülen kanalizasyon çalışmaları sırasında, Koyunbaba Köprüsü’nün hemen yakınında açığa çıkartılan tünelde incelemelerde bulunmak üzere Osmancık’a gitti.

Osmancık Kaymakamı İbrahim KÜÇÜK ile Osmancık Belediye Başkanı Av. Bekir YAZICI’yı makamlarında ziyaret eden Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri, ziyaretin ardından tünelin açığa çıkarıldığı mevkiiye giderek incelemelerde bulundular.

 Etkileyici topografik yapısıyla dikkat çeken yerleşimin gerek arkeolojik yönden ve gerekse kültür tarihi anlamında önemine vurgu yapan öğretim üyeleri, söz konusu kompleksin işlevine ve önemine dönük bilgilerini yetkililer ile ve Çorum Müzesi uzmanlarından Metin ÇAKAR ile paylaştılar ve Osmancık ilçesinde, kültürel mirasın korunması, düzenlenmesi ve topluma kazandırılması noktasında planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular. 

Öğretim üyeleri, ileride bölgede gerçekleştirilecek proje ve çalışmalar konusunda Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü olarak her türlü desteğe ve işbirliklerine hazır olduklarını da belirttiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube