Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2012 Cuma

“Tecrübe Günleri” Etkinliğinin İlki Düzenlendi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu tarafından “Tecrübe Günleri” kapsamında düzenlenen etkinliğin ilki 16 Şubat Perşembe günü Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programın ilk konuğu Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YAĞLI olurken, düzenlenen konferansa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Serkan DİŞLİTAŞ ve Öğr. Gör. Nevzat KOÇAK, üniversitemiz akademisyenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ, üniversitelerin bulundukları şehir ya da bölge ile bütünleşmesi gerektiğini belirtti. Üniversite-sanayi, üniversite-toplum ilişkileri çerçevesinde başlattıkları çalışmanın güzel ürünler vereceğine inandığını ifade eden SUİÇMEZ, “Tecrübe Günleri” kapsamında öğrencilerle çeşitli alanlarda uzmanlaşmış tecrübeli ve bilgi birikimi fazla olan işadamlarını öğrencilerle buluşturmak istediklerini kaydetti.

Öğrencilere yapacakları iş konusunda azimli, kararlı ve en önemlisi özgüven sahibi olmaları gerektiğini belirten Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YAĞLI, iş başvurularında yabancı dilin önemine vurgu yaparak "Artık firmalar yurt dışındaki firmalarla iş birliği, yapıyorlar. Bir iş görüşmesinde araya tercümanın girmesi, belki yanlış bir çeviri iş yerini zarara uğratabiliyor." dedi. İş hayatına Almanya’da başladığını ve 22 yıl boyunca Almanya’da çalıştığını ifade eden YAĞLI, “İş hayatında dürüstlük ve azim önemlidir, 22 yıl azimli ve dürüst çalışmanın bedeli olarak çalıştığım fabrikadaki makinaları %20 daha ucuza aldım ve 12 tırla Türkiye’ye getirdim.” dedi. İş dünyasında ayakta kalabilmek için teknolojiyi sürekli takip ettiklerini ve makinalarını yenilediklerini ifade eden YAĞLI, belli aralıklarla personelle bir araya geldiklerini ve teknolojik gelişmeleri hep birlikte takip ettiklerini belirtti. YAĞLI, soru cevap şeklinde ilerleyen programda “Mesleği sevmek çok önemli, işinizi severseniz başarılı olursunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ’in Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YAĞLI’ya plaket takdim etmesinin ardından sona erdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube