Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2012 Salı

Rektör ALKAN, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali DEMİR başkanlığında 20 Şubat 2012 Pazartesi günü yapılan Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sınav Merkezi Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda üniversitemizin yanı sıra, Amasya, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Ardahan sınav merkezi yöneticileri de hazır bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof.Dr. Ali DEMİR toplantıda, ÖSYM Başkanlığı görevine geldiği günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve sınavlarla ilgili çeşitli konular hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Ali DEMİR, bu sene ilk defa düzenlenecek Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. DEMİR, toplantıda 2012 yılı sınav maratonu çerçevesinde yapılacak çalışmaları masaya yatıracaklarını belirtti.

Bu yıl ilk defa yapılacak ÖMSS'nin kendisini heyecanlandırdığını kaydeden DEMİR, "11 Mart'ta Ankara'da Seviye Tespit Sınavı var, arkasından 22 ilde Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı olacak ama asıl büyük sınavımız 1 Nisan 2012'de yapacağımız Yükseköğretime Geçiş Sınavı. Daha sonra tüm Türkiye'de bir sınav maratonu diyebileceğimiz arka arkaya sınavlarımız gelecek. Bu yıl KPSS Orta Öğretim Ön Lisans Sınavı ile beraber 9 milyon adayı sınava alma planımız var. Ancak her ne kadar 3 milyon kadar adayı olan KPSS Orta Öğretim Sınavı olsa da bizi asıl heyecanlandıran bu yıl ilk defa yapacağımız, belki de dünya da ilk defa yapılacak olan ÖMSS olacak. 20 Şubat-02 Mart 2012 tarihleri arasında başvurusu yapılacak olan sınav 29 Nisan 2012’de gerçekleştirecek" dedi.

Devlet memurluğu kadrosuna yerleştirilecek özürlü vatandaşların gireceği sınav için tüm hazırlıklar tamamlandığını kaydeden Demir, "Gerek adayların hassasiyeti, gerekse yapacağımız sınavın özelliği bakımından son derece kritik ve önemli bir sınav olacak. Tüm bunları değerlendirmek ve yeniden yapılanma aşamasını sürdüren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sınav güvenlik anlayışını, 2012'deki sınav maratonu içerisindeki gerçekleştireceğimiz faaliyetleri değerlendireceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube