Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2012 Çarşamba

Üniversitemiz Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet AKBAŞ, İÜ’de Düzenlenen “3.Kimya Günleri” Konferansına Katıldı

Üniversitemiz Yönetim Kurulu Üyesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKBAŞ, İstanbul(İÜHA)- İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) düzenlenen “3.Kimya Günleri” konferansına katılarak, bir konferans sundu. Konferans, üniversite öğretim üyeleri ve çeşitli firmaların katılımıyla gerçekleşti.

İÜ Doktora Salonu’nda, İÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü Fizikokimya Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tuba ŞİŞMANOĞLU’nun danışmanlığında 15-16 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleşen Kimya Konferansında; Nano Teknoloji, Kozmetik ve Kimya, Adli Tıp Uygulamaları’nda Kimya, Türkiye, AB ve Dünya’da, Kimyasal Ürün Tehlike Sınıflandırması, Bitkilerin Adli Birimlerde Kullanımı, İş Müracaatları gibi temel konular ele alındı. Konferansın açılış konuşmasını İÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Süleyman TANYOLAÇ yaptı. Prof.Dr. Süleyman TANYOLAÇ, yenilik görmenin, yeniliklere açık olmanın kişinin hayata karşı ürkekliğini giderme, ufkunu açma konusunda yararlı olduğuna inandığını vurguladı.

“3. Kimya Günleri” konferansına farklı üniversitelerden ve firmalardan konuşmacı olarak şu kişiler katıldı:

Prof.Dr. Ahmet Akbaş (Hitit Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi), Prof.Dr. Yüksel Abalı (Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı), Prof.Dr. Mustafa Yalçın Nutku (Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi), Fatma Gürdal (Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi), Melih Babayiğit (CRAD Çevre Risk Analiz Denetim ve Eğitim Ltd. Şti), Seyfettin Parıldar (TETRA Uzman Kalite, Eğitim, Danışmanlık ve Laboratuar Genel Müdürü), Aslı Dal (İBA Kimya), Mustafa Çetinkale (UKM uğur Kimya Provident Hijyen Kimyasalları), Cevder Şeyhyusuf (ENPOL Kimya Boya İnşaat San. Tic. Ltd. Şti), Dr. Mehmet Hulusi Turgut (Küçükçekmece Nükleer Araştırma Merkezi), Seda Kurttepeli (Roche İnsan Kaynakları), Cenk Bozkurt (Vizlo RNG Otobakım).

2 gün süren etkinlikte, İÜ Kimya bölümünden mezun olan Can Artuner’in “Kimyasal ART” karma resim ve fotoğraf sergisi de yer aldı. Konferansın kapanış konuşmasını “3. Kimya Günleri”nin danışmanı olan Doç. Dr. Tuba ŞİŞMANOĞLU yaptı.

Kaynak: İÜHA