Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2012 Çarşamba

‘Kadınların Ekonomi, Finans, Eğitim Ve Sanat Yaşamına Katkıları’ Konulu Panel Düzenlendi

8 Mart 2012 Perşembe günü “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Deniz AYTAÇ’ın konuşmacı olarak katıldığı panel Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. ‘Kadınların Ekonomi, Finans, Eğitim ve Sanat Yaşamına Katkıları’ konulu panelde Yrd. Doç Dr. Deniz AYTAÇ ‘Ekonomide Kadının Payı’ başlıklı bir konuşma yaptı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği indekslerinden hareketle Türkiye’de ve Amasya ilinde kadınların işgücüne katılımı ve istihdam içindeki paylarını statüleri, istihdam alanları ve meslek grupları bazında ele alarak değerlendirdi. Konuşmasında Dünya Ekonomi Forumu, Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu paralelinde yapılan değerlendirmede Türkiye’nin mevcut durumunun cinsiyet eşitsizliği indeksinde gerilerde olduğunu belirterek, iyileştirme için neler yapılabileceğine yer verdi. Program sonunda Gümüşhacıköy Kaymakamı Serdar KARTAL katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Deniz AYTAÇ’a teşekkür ederek katılım belgesi ve çiçek takdim etti.