Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2012 Çarşamba

Üniversitemizde ‘Elektronik Kaynak Tanıtımı Bilgilendirme Toplantısı’ Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte Ebscohost yetkilisi Uğurcan ÖZKAN,Akademik Personel ve Öğrencilerimiz içinVeri Tabanları Kullanımı ve Tanıtımı eğitimi verdi.Etkinlik Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu elektronik kaynakların ve bu kaynakların içindekilerinin tek arayüz üzerinde taranmasını sağlayan Ebscohost veritabanı ( A  to  Z, EDS arama motoru) bilgilendirme toplantısında ÖZKAN, kaynak araştırmasında yapılması gerekenişlem basamaklarını bir sunu eşliğinde ayrıntılı olarak anlattı. Katılımcı akademisyen ve öğrenciler sunuyu dikkatle takip edip ÖZKAN’a sorularını yönelttiler.

ÖZKAN veri tabanlarının kullanımı konusunda şu soruları cevaplandırarak katılımcıları bilgilendirdi:

EBSCO nedir?,A-to-Z hangi başlıkları içermektedir?, A-to-Z listesine başka veritabanları ya da kataloglardan bağlanılabilir mi?, Başka veritabanları ya da kataloglarda A-to-Z listesine bağlanmak mümkün mü? Listeye nasıl başlık eklenir? A-to-Z listesine basılı yayın başlıklarını, internet siteleri, e-kitaplar ya da diğer bilgiler eklenebilir mi? Kurum kapsama bilgileri nasıl belirtilir? Liste ne sıklıkla güncelliyor? Bağlantıları kim güncelliyor?Yetkili bir sunucu kullanılabilir mi?Ücretsiz A-to-Z eğitimi var mı?Destek için kimaranmalı?A-to-Z için ödenecek ücret nedir? EBSCO başlıkları nasıl sayıyor/ ücret neye göre belirleniyor?A-to-Z deneme süresi ne kadardır?