Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2012 Cuma

BESYO’da Yerel Basın Gözüyle Çorum’da Spor Konuşuldu

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 22 Mart 2012 Perşembe günü üniversitemiz BESYO Spor Salonu’nda panelist olarak Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü Halil ÖZTÜRK, Çorum Haber Gazetesi Spor Müdürü Hüseyin AŞKIN, Tek Yıldız Gazetesi Spor Müdürü Adnan YALÇINKAYA, Kent Haber Gazetesi Spor Müdürü Ali ATAN, Yeni Gündem Gazetesi Spor Müdürü Okan ATEŞ ve ÇRT Spor Müdürü Abdülkadir SÖYLEMEZ’in katıldığı “Yerel Basın Gözüyle Çorum’da Spor” konulu panel düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN, Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet DEMİRTAŞ, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim EĞER, TSE Çorum Ürün Belgelendirme Müdürü M. Uğur ÖZDENİZ, üniversitemiz akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk YAMANER;“BESYO olarak amaçlarının toplumla barışık, üniversitemizi, ilimizi yakışır bir şekilde temsil edecek öğrencileri yetiştirmek olduğunu” ifade etti. “BESYO, üniversitemiz için, üniversitemizde Çorum için çok önemlidir” diyen YAMANER, “BESYO olarak bu ailede yer aldığımızdan dolayı gurur duyuyoruz” dedi. Üniversitemiz Bayan Voleybol Takımı’nın 286 kulübün yer aldığı organizasyonda büyük bir başarı elde ederek, 3. lige yükseldiğini vurgulayan YAMANER, diğer branşlarda da bu ve benzeri başarıların devam edeceğini belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN yaptığı açılış konuşmasında; “Spor herkesi tek bir çatı altında toplayan nadir dallardan bir tanesi ve biz üniversite olarak bu evrensel alanda kısa sürede çok güzel başarılar elde ettik. Üniversite olarak hem öğrencilerimizin yetişmesine hem de Çorum’un ve Üniversitemizin tanıtımına büyük katkısı olan sportif etkinliklere desteğimiz devam edecek” dedi.

Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü Halil ÖZTÜRK;“gazeteciliğe ilk başladığı dönemlerde spor bölümünü doldurabilmenin çok zor olduğunu, fakat şimdilerde ise gelen haberlere yer verebilmek için zorluk yaşadıklarını” ifade etti.

Çorum’daki yerel basın ile Türkiye genelindeki yerel basın arasında kıyaslama yapan Yeni Gündem Gazetesi Spor Müdürü Okan ATEŞ;“Çorum’daki basın mensuplarının en ufak ayrıntıyı dahi önemsediklerini ve tüm spor dallarına aynı düzeyde ilgi gösterdiklerini” belirtti.

Çorum basınının büyük bir özveri ve gayret içerisinde çalıştığını ifade eden Çorum Haber Gazetesi Spor Müdürü Hüseyin AŞKIN; “Yılda yaklaşık 10.000 km yol kat ediyoruz ve organizasyonların hepsini yerinden takip etmeye çalışıyoruz” dedi.

Görsel basın açısından bir değerlendirme yapan ÇRT Spor Müdürü Abdülkadir SÖYLEMEZ ise;“görsel medya olarak en çok sıkıntı yaşadıkları durumun görüntü olduğunu” söyledi. “Gazetede haber yayınlayabilmek için bir kare fotoğrafın yeterli, ancak TV’de haber yapabilmek için görüntüye ihtiyacımız var, görüntü olmadan haber yapmakta sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da futbolun yaygın olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Kent Haber Gazetesi Spor Müdürü Ali ATAN; “Futbol diğer sporlara göre daha basit ve her koşulda yapılma olanağına sahip bir spor dalı. Futbol için gerekli olan maddi kaynak ile diğer branşlarda ihtiyaç duyulan maddi kaynak arasında fark var” dedi.

Tek Yıldız Gazetesi Spor Müdürü Adnan YALÇINKAYA ise;“spor konusunda maddi imkanların en büyük sorunları teşkil ettiğini ve bu sebeple Çorum’da da futbolun yaygın olduğunu” ifade etti.

Soru cevap şeklinde ilerleyen programın son bölümünde, panelistler konukların sorularını cevaplandırdı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın panelistlere katılımlarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etmesinin ardından program sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube