Yayınlanma Tarihi: 08 Mart 2012 Perşembe

TGRT Euro, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’la Röportaj Gerçekleştirdi

TGRT Euro ekranlarında yayınlanan “Sektörün Yıldızları” program ekibi üniversitemize ziyarette bulunarak üniversitemiz birimlerinde çeşitli çekimler gerçekleştirdiler. Program ekibi, ilk olarak üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a ziyarette bulundu ve üniversitemiz faaliyetleri ile ilgili röportaj yaparak, üniversitemizin şuana kadar yapmış olduğu çalışmalar ve ileriye yönelik projeleri hakkında bilgi aldılar. Rektör ALKAN, Tıp Fakültesi ile ilgili ortak kullanım protokolünden, diğer birimlerimizde gerçekleşen yeniliklere kadar birçok konuda ayrıntılı bilgi sundu. Çorum’un bir sanayi şehri olduğuna vurgu yapan Rektör ALKAN, üniversite sanayi işbirliği konusunda iş adamları ile çok yakın diyaloglar içerisinde olduklarını ve üniversitemizi sanayi ve halkla kaynaştırmak istediklerini ifade etti. Rektör ALKAN, 2006 yılında kurulan ve 6. yaşına giren henüz genç bir üniversite olmakla beraber Hitit Üniversitesi için imkansızlıklar olmadığının garantisini verdiğini söyleyerek; “Biz farklı bir üniversiteyiz ama elimizde sihirli bir değnek yok; biz şuan bu gelişimlerin tohumlarını atıyoruz. Bu bir süreç ve ilerleyen zamanlarda bunların sonuçlarını almaya başlayacağız” dedi. “Marka Şehir Çorum ve Dünya Üniversitesi Hitit” sloganıyla yolumuza devam ettiğimizi dile getiren ALKAN, Mart ayının başından Haziran Ayına kadar sürecek ve 108 liseyi kapsayan tanıtım çalışmalarımızdan bahsetti ve tüm öğrencileri 7-12 Mayıs 2012 tarihlerinde Fen-Edebiyat Fakültesi yerleşkemizde gerçekleşecek tanıtım etkinliğine davet etti. Rektör ALKAN, üniversitemizin öğrencilerine sunduğu imkanlara değinerek, her geçen gün yeni üniversitelerin açıldığını ve ilerleyen yıllarda kontenjanların eşit olacağı öngörüldüğünü söyledi ve bu durumda farklı olanların öne çıkacağını dile getirdi. Bu yüzden nitelikli öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sayısını artırmaya çalıştıklarını söyleyen ALKAN, “Biz küçük bir üniversite değil, dünya üniversitesi olma arzusundayız” dedi.  Program ekibi, üniversitemiz Rektörü ALKAN’a vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, rektörümüzün enerjisinden çok etkilendiklerini ve gelişmeleri yakından takip edeceklerini dile getirdiler. Sektörün Yıldızları programı ekibi daha sonra üniversitemizde çeşitli çekimler gerçekleştirdiler ve çekimler esnasında üniversitemizin gerçekten dile getirildiği şekilde vakıf üniversitesi gibi olduğunu ifade ettiler.  Üniversitemizin yer aldığı “Sektörün Yıldızları” programı TGRT Euro ekranlarında 3 hafta sonra yayınlanacak. Yayın günü ve saati daha sonra belirtilecektir.