Yayınlanma Tarihi: 09 Mart 2012 Cuma

“Kısa Film Eğitimi” Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından 9 Mart 2012 Cuma günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda “Kısa Film Eğitimi” konulu bir seminer düzelendi. Etkinliğe Üniversitemiz İş ve İnsan Kaynakları Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin UÇAR, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Görevlisi Seçkin SEVİM, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Görevlisi Yüce SAYILGAN, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Özge BAYDAŞ SAYILGAN, üniversitemiz akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Programda senaryo semineri konusunda konuşan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Görevlisi Seçkin SEVİM, senaryo konusunun temel ilkeleri hakkında bilgiler verdi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Görevlisi Yüce SAYILGAN, sinema tekniğinin temel öğeleri, kameralar, aydınlatma ekipleri ve kısa film yapımının teknik boyutlarını anlattı. Sinema dilinin unsurları ve temel elemanları hakkında bilgiler aktaran Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Özge BAYDAŞ SAYILGAN, çekim senaryosundan kurguya giden süreçler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Seminer, konukların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.