Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2012 Cuma

Üniversitemizde ‘Klasik Gitar Dinletisi’ Gerçekleştirildi

“Hitit Gitarı’nın 3500 Yıllık Yolculuğu” adlı Klasik Gitar Dinletisi, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Birbirinden güzel eserlerin icra edildiği etkinlikte, gitar dinletisi Çorum Klasik Gitar Kulübü’nden Osman Ünsal TAŞÇI ile öğrencileri Gizem KESKİN ve Kutay AYÇA tarafından sunuldu.

Maliye Kulübü öğrencilerinden Belgin BOZYEL’in sunuculuğunu yaptığı etkinliğe,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Metin SAĞLAM, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri, Maliye Kulübü öğrencileri ve çok sayıda fakülte öğrencisi katıldı.

Etkinliğe katılan konuklardan büyük alkış alan gitar dinletisinin ardından konuşan Osman Ünsal TAŞÇI, arkeolojik kazılarda elde edilen buluntulardaki şekillere dayanarak gitarın ilk olarak Hititler tarafından kullanıldığını belirterek amaçlarının Hitit Gitarını dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

TAŞÇI’nın konuşmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Metin SAĞLAM bir konuşma yaptı. SAĞLAM konuşmasında; ‘Herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bilim ve sanat toplumların gelişmişlik düzeyinin göstergesidir. Bilim ve sanatla uğraşan insanların kalplerinde nefret yoktur. Bu iki faktör insanlık için çok önemlidir.’ dedi.

Etkinlik Yrd.Doç.Dr.Metin SAĞLAM’ınOsman Ünsal TAŞÇI’ya çiçek takdimiyle sona erdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube