Yayınlanma Tarihi: 17 Nisan 2012 Salı

Üniversitemiz Medya TV’nin Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ve üniversitemiz öğrencileri 15 Nisan 2012 tarihinde Medya TV’de yayınlanan “Ortak Noktamız Çorum” adlı programa konuk oldu. Sunuculuğunu Kemal BOLAT’ın yaptığı programın diğer konukları ise İstanbul Çorumlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Korkmaz GÜL ve Çorum Türk Halk Müziği Sanatçısı Nergis AY’dı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN programda, Hitit Üniversitesinin her geçen gün büyüyerek evrensel üniversite olma yolunda hızla ilerlediğinibelirtti. Hitit Üniversitesinin saygın bir üniversite kimlğiyle hızlı bir şekilde büyüyebilmesi için yoğun çalışmalar içerisinde olduğunu ifade eden Rektör ALKAN,  bu süreçte Çorum halkının da üniversiteye destek olduğunun ve gelişimde bu desteğin öneminin farkında olduklarının altını çizdi. Hitit Üniversitesinde son bir yılda birçok yeni bölümün açıldığı ve bazı açık bölümlere ise öğrenci alındığını vurgulayan ALKAN, lisansüstü programların sayısını arttırma ve bu doğrultuda diğer üniversitelerle işbirliği yapma sürecini hızlandırdıklarını belirtti. Hem akademik hem de idari personelin kalitesini arttırabilmek için çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirten Rektör ALKAN, personelin yurtdışına çıkmasınıteşvik ettiklerini vurguladı. Üniversitede birçok fiziksel yenilikler yapıldığını dile getiren ALKAN, Hitit Üniversitesinin öğrenci sayısının hızla artmaya başladığını kaydetti. Hitit Üniversitesinin hem ulusal hem de uluslararası alanlarda sözü geçen bir üniversite olabilmesi için çok yönlü çalışmalar sürdürdüklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. ALKAN, marka üniversite olma konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kemal BOLAT’ın sorularını yanıtlayan Üniversitemiz Rektörü ALKAN, Hitit Üniversitesine destek veren herkese teşekkür etti.

Üniversitemiz öğrencileri, öğrenci gözünden Hitit Üniversitesini değerlendirdi. Her bağlamda Hitit Üniversitesinin gelişmeler gösterdiğini düşünen öğrenciler, Çorum’da ve Hitit Üniversitesinde öğrenci olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Üniversitemiz öğrencileri programda, çeşitli yeteneklerini sergilediler. Skeç yapan, şarkı ve türkü söyleyen öğrenciler “Ortak Noktamız Çorum” programında üniversitemizi en güzel şekilde temsil etti.

İstanbul Çorumlular Derneği tarafından kurulan Medya TV, 15 Nisan 2012 tarihinde ikinci kuruluş yıldönümünü kutladı. “Ortak Noktamız Çorum” programında düzenlenen kutlama programına çok sayıda Çorumlu vatandaş katıldı. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği programda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN’A plaket ve çiçek takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Reha Metin ALKAN da kanalın ikinci kuruluş yıldönümü olması ve Hitit Üniversitesini konuk etmeleri nedeniyle Medya TV’ye, Üniversitemiz plaketinden takdim etti. İstanbul Çorumlular Derneği Başkanı Süleyman GÖKÇE de programa katılarak, hem Hitit Üniversitesi hem de Medya TV’yle ilgili düşüncelerini izleyicilerle paylaştı.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube