Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2012 Cuma

“Şeker Fabrikasyonu” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ‘Şeker Fabrikasyonu’ konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Sayın Cumhur Mehmet DEMİRTAŞ konuşmacı olarak katıldı. Fen Edebiyat Fakültesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aydın ÖZLÜK, Kimya Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet AKBAŞ, fakülte öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte Cumhur Mehmet DEMİRTAŞ bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında Çorum’da Şeker Fabrikası’nın temelinin 1987 yılında atıldığını; ilk üretime 1991 yılında başladığını belirten DEMIRTAŞ, fabrikada toplam 316 kişinin çalıştığını ifade etti. Çorum Şeker Fabrikası’nın Çorum’da Merkez ilçe, Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilip, Laçin, Mecitözü, Osmancık, Sungurlu ve Uğurludağ ilçeleri ile Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat çevre illerinden hammadde olan şeker pancarı alımı yaptığını sözlerine ekledi.

Çorum Şeker Fabrikası’na bağlı Çorum Merkez, Alaca, İskilip, Kızılırmak, Osmancık, Sungurlu, Yerköy olmak üzere 7 adet Ziraat Bölge Şefliği ve bu bölgelere bağlı pancarların teslim alındığı 7 adet de kantarın bulunduğunu söyleyenDEMİRTAŞ, 2011 yılında fabrikaya 492.000 ton pancar üretim iş programı verildiğini anlattı. Kendi ekim sahaları haricinde de fabrikaya diğer fabrikalardan pancar geldiğine;  fabrikanın kendi sahasında üretilen pancarlar dışında civar il ve fabrikaların pancarlarını işleyebilecek kapasite ve büyüklükte olduğuna vurgu yapan DEMİRTAŞ, son olarak Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamında olduğunu, bu nedenle 2012 yılında herhangi bir yatırım programlarının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Etkinlik sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aydın ÖZLÜK katılımından dolayı Cumhur Mehmet DEMİRTAŞ’a memnuniyetini bildirerek Rektör adına plaket takdiminde bulunurken, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Arzu KARAYEL de Dekanlık adına DEMİRTAŞ’a çiçek verdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube