Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2012 Salı

Üniversitemizin Katkılarıyla İlimizde Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası Gerçekleştirildi

Üniversitemizin de katkılarıyla Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası ile Serbest Dalış Dinamik & Statik Apnea Türkiye Şampiyonası 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Çorum’da gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın teşvikleri, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Üniversitemiz Rektörlüğü ve BESYO Müdürlüğü, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Anadolu İş Okulu Müdürlüğü katkılarıyla ve çok sayıda firmanın sponsorluğuyla düzenlenen Atletizm müsabakaları Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda; yüzme müsabakaları ise Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’ndayapıldı.

Özel eğitim gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması, sporla rehabilitasyonları ve karşılıklı etkileşimlerini güçlendirmeye katkı sunmak amacıyla düzenlenen özel sporcuların Atletizm Türkiye Şampiyonası’nın açılışınaEkonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’ın yanı sıra Çorum Valisi Nurullah ÇAKIR, AKP Çorum Milletvekili Murat YILDIRIM, Belediye Başkanı Muzaffer KÜLCÜ, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan SARAÇ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki GÜL, İl Emniyet Müdürü Necmettin EMRE, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim EĞER, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanvekili Feridun ÖZDEŞ, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk YAMANER, çok sayıda davetli, idareci, hakem, antrenör ve sporcu katıldı.

Şampiyonanın açılış konuşmasını Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanvekili Feridun ÖZDEŞ yaptı. ÖZDEŞ, kendilerini kırmayıp açılışa gelen Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’a ve şampiyonanın Çorum’da yapılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti. ÖZDEŞ’in konuşmasının ardından kürsüye davet edilen bakan ÇAĞLAYAN konuşmasında, son zamanlarda ülke genelinde özel çocuklar için önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. ÇAĞLAYAN, özel sporcularımızdan birçok Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkacağına inandığını belirterek “Sizlerin içinden Türkiye ve dünya şampiyonları çıkacak. Hepiniz şampiyon, hepiniz birincisiniz. Biz de ekonomi yarışı yapıyoruz. Büyük bir yarışın içerisindeyiz. Sizin atletizmde gösterdiğiniz performansı biz de dünya ekonomisinde gösteriyoruz. Biz de ülkemizi dünya şampiyonu yapalım. Bunu elbirliği ile yapacağız. Gelecekte size daha yaşanabilir, daha demokratik ve ekonomik zenginliği olan bir ülke bırakmak için çalışıyoruz” dedi.  Özel Sporcularla fotoğraf çektiren Bakan ÇAĞLAYAN daha sonra Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı’ndan ayrıldı.

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda ilk kez düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Atletizm Yarışmalarında 40 ilden 74 kulüp adına 166 sporcu katıldı. Yarışmalar süresince müsabakalarda 13’ü Çorumlu 30 hakem görev yaptı. Özel sporcular şampiyonasında Çorum’dan 3 kulüp adına 11 sporcu yarışırken sporcularımız 4 madalya toplayarak büyük bir başarıya imza attılar. Çorumlu sporcular 1 altın, 1 gümüş, 2 de bronz olmak üzere 4 madalya kazandılar.Çorumlu sporculardan Anadolu İş Okulu’ndan Bayram Bıyıklı 15-16 yaş kategorisinde 100 metrede serisinde birinci, genel klasmanda Türkiye üçüncüsü oldu. Bayanlar 15-16 yaş kategorisi 200 metre yarışında yine Anadolu İş Okulu’ndan Tuğba Toy Türkiye şampiyonu oldu. 20 yaş üzeri 200 metrede Gamze Uçar Türkiye ikinciliğini elde ederken, Zübeyde Hanım Gençlikspor Kulübü’nden Aybüke Babaoğlu 13 yaş altı 100 metrede Türkiye dördüncülüğünü kazandı. Müsabakaların sonunda şampiyonada dereceye giren sporcular madalya ile ödüllendirildi. Madalya kazanan sporcular büyük sevinç yaşadılar.

Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası'nın açılış töreninde Anadolu İş Okulu öğrencileri yöresel kıyafetlerle halk dansı yaptı. Hepsi özel öğrencilerden oluşan Anadolu İş Okulu öğrencileri yaptıkları halk danslarıyla seremoniyi izleyen herkesin beğenisini kazandı.Anadolu İş Okulu öğrencilerinin yaptığı halk danslarının ardından Hitit Üniversitesi'nin dans grubu, tango dansıyla izleyenleri büyüledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube