Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2012 Perşembe

Ghent Üniversitesi Rektörü Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN'ı Ziyaret Etti

Avrupa’nın en önemli üniversitelerinden biri olan ve dünya üniversiteler sıralamasında 2012 yılında 165. sırada yer alan Ghent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Paul Van CAUWENBERGE ve beraberindeki heyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ ı makamında ziyaret ettiler.

Üniversitemiz akademik birimlerinde ikili işbirlikleri ve somut projeler gibi konuların görüşüldüğü ziyarette, Ghent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Paul Van CAUWENBERGE, Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Jan DUMOLYN, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Wim De CLERCQ, Türkiye Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Hilmi KAÇAR ve Araştırma Merkezi’nin Yönetim Kurulu üyesi Meryem KAÇAR hazır bulundular.

Prof. Dr. CAUWENBERGE, bir süre önce Ghent Üniversitesi’ne yapılan ziyaretle tanışma fırsatı bulduğu Prof. Dr. ALKAN’a nezaket ziyareti vesilesiyle Hitit Üniversitesi ve Çorum’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu, Üniversitemiz ile işbirliğini çok önemsediklerini ifade etti.

Prof. Dr. ALKAN’da kendilerini üniversitemizde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her iki üniversitede ortak olan bir çok disiplinde ortak çalışmalar yapabileceğimizi ifade etti. Olası işbirliklerini ve ortak çalışma konularını belirlemek üzere Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ, Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK, Prof. Dr. Yaşar Erkan ERSOY, Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK, Yrd. Doç. Dr. Nihan KAYA, Arş. Gör. Nurullah Haydar YURDUSEVEN, Uluslararası İlişkiler Birimi’nden Uzman Tuba KÜMBÜL’ün katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından Mühendislik Fakültesi’ne ziyarette bulunuldu.

Mühendislik Fakültemizdeki laboratuvarlarda incelemelerde bulunan Prof. Dr. CAUWENBERGE ve beraberindeki heyet ilimizde kısa bir şehir turunun ardından Çorum Müzesi’ni gezdiler.

Çorum gezisinin ardından Boğazkale’ye giden heyet öncelikle Boğazkale Müzesi’ni ziyaret ettiler. Müzeye Almanya’dan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından getirilen Boğazkale Sfenksi ve müze içerisinde teşhir edilen diğer eserler oldukça ilgi gördü. Müze ziyaretinin ardından Hititlerin en önemli açık hava mabedi Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, Hititlerin Başkenti Hattuşa Örenyeri, Büyük Tapınak, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Kral Kapısı ile Kral ve Kraliçe’nin sarayının bulunduğu Büyük Kale gezildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube