Yayınlanma Tarihi: 09 Temmuz 2012 Pazartesi

Almanya-Macaristan Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali KILIÇARSLAN, Yrd. Doç. Dr. Kamil ÖZDİN, Öğretim Görevlisi Dr. M. Emin ERDİN ve Araştırma Görevlisi S. Samed SEYİTOĞLU 2011-1-TR1-LEO03-26507 nolu “Mesleki Eğitim Merkezlerindeki Tecrübeli İşçilerin ve Çırakların Performans Artışı Açısından Avrupa Birliği Örneklerinin İncelenmesi” isimli AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Almanya’ya teknik gezi gerçekleştirdi. Proje kapsamında Augsburg şehrinde “Förderwerk St. Elisabeth” isimli engelli mesleki eğitim okulunu ve “Berufsschule 1 Augsburg für Metalltechnik” isimli meslek lisesini ziyaret eden ekip ayrıca “AB’de Sistem ve Sosyal Yapı” ve “İlkokul’dan Üniversite’ye Almanya’nın Eğitim Sistemi” başlıklı iki eğitim seminerine katıldı. Ekip Münih şehrindeki “The Deutsches Museum” isimli dünyanın en büyük teknoloji ve bilim müzesini de gezdi.

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan KURTBAŞ, Arş. Gör. Emre ÖZYILMAZ ve Uzman Ahmet ÇİNİ ise 2011-1-TR1-LEO03-26507 nolu “Mesleki Eğitim Merkezlerindeki Tecrübeli İşçilerin ve Çırakların Performans Artışı Açısından Avrupa Birliği Örneklerinin İncelenmesi” isimli AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Macaristan’da inceleme ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.